Hvordan indretter vi vores aktivitetsrum?

Maria og familien er udfordret med indretningen af aktivitetsrummet i deres hus. Vores indretningsekspert guider dem her til den bedste løsning.

Kære Lone,

Jeg skriver til dig, da jeg kan se, at du har givet gode råd til mange andre abonnementer vedr. indretning.

Vores udfordring drejer sig om et stort aktivitetsrum i underetagen af vores 2 år gamle hus. Vi kan ikke få det indrettet!

I dag bruges rummet til at se fjernsyn, legerum og vores marsvin bor der. Vi har en vinkelsofa stående i hjørnet under vinduerne, og et tv hængende på væggen ind til bryggerset.

Rummet bruges desuden som gennemgang fra bryggers op ad trappen til resten af huset.

Jeg har været ude i forskellige løsninger bl.a. drømt om en rumopdeler i form af Verner Pantons Living Tower. Den er desværre bare ret dyr.

Vi er meget åbne over for forskellige løsninger. Vi er forholdsvis handy og kan lave noget selv.

Jeg håber du har mulighed for at give os dit syn på sagen.

Mange hilsner Maria Lindhoff Kjær

Kære Maria.

Jeg ville slet ikke tænke på at opdele rummet fysisk, da det netop er et fælles rum med flere aktiviteter, og som sådan tåler det sagtens at nogen kommer og går.

I kan dele rummet op ved hjælp af møblernes placering og tæppet ved hjørnesofaen, der klart definerer hvor man sidder mere roligt og hvor man er aktiv. Det nye høje bord er således både til spil, pc og egne sysler og højden gør at det dagslyset fra højtsiddende vindue kommer lidt nærmere.

Sofaen kan placeres som på tegning så den vender udad fra hjørnet med en ny, lang hylde bagved til lamper, bøger osv., men den kan også vendes, så den vender ryggen til bordet og fjernsynet placeres så over den nye lange hylde.

Flyttes fjernsynet med over til væggen ved siden af skydedøren, får I mere plads i reolen på væggen mod bryggerset.

Bedste hilsener Lone