Hvordan får vi plads til tre små drenge i dette hus?

Familien her har i flere år forsøgt at indrette deres hus, så flokken af små drenge kan få plads til at boltre sig. Se indretningsekspertens løsning.

Sådan ser husets førstesal ud nu - en masse værelser og opdelinger, men ingen reel indretning, som passer til tre små drenge.

Kære Lone,

Vi skriver til dig, da vi er en familie på 5 (mor, far og 3 drenge på 2, 4 og 6), der mangler plads! Vi købte vores hus i 2009 og brugte derfra nogle måneder på at sætte huset i stand. Bl.a. en helt ny overetage, hvor vi tog den uudnyttede skunk i brug og derved fik lavet et større bad og et ekstra værelse. Desuden væltede vi en væg i stueetagen og fik lavet et skønt, stort køkkenalrum, som vi er meget glade for! Vi flyttede også trappen til 1. Sal fra stuen til entre.

Tiden er gået, og vi har bl.a. været udstationeret i Colorado samt boet i Sønderborg begge steder i ca. 15 mdr. Vi har prøvet at sælge huset, dog uden held.
Nu er vi så tilbage i huset, og da vores ældste er startet i skole, har vi valgt at blive her i området!
Vi står så i den situation nu, at huset ikke længere opfylder vores pladsbehov.

Vi har sat en væg op i vores stue for at skabe et ekstra værelse (kontor/gæsteværelse/legeværelse) men det frigiver ikke den plads, vi føler mangler. Vores drenge bruger kun deres værelser ovenpå til at sove, da de føler, at de er lidt ”alene”, når de er deroppe.

På trods af vores grunds lidt utraditionelle form har vi også talt om at bygge til. Vi er dog i tvivl om, hvorvidt man kan gøre det, så det fungerer ift. det oprindelige hus.

Hvis vi skal bygge til, er vores store ønsker:

  • Bryggers (pt. vasker vi tøj i kælderen, hvor vi skal ud af huset for at komme i kælderen.
  • Ekstra værelser, så vi i alt har tre gode børneværelser, soveværelse, kontor og evt. multirum til drengene

På forhånd mange tak!

Med venlig hilsen Jeanette Bæk Just og familie

Før ombygning: Stueetagen, hvor familien opholder sig det meste af tiden og derfor har pladsmangel.

Kære Jeanette og familie,

Umiddelbart ser det ud til, at det kunne være uproblematisk at forlænge jeres hus i retning mod grundens inderste hjørne, hvor garage eller dobbelt carport kunne placeres mest hensigtsmæssigt.
Det vil give mulighed for ny trappeadgang i gavlen direkte til et stort bryggers i tilbygningen, der i stueplanet også rummer et nyt bad og jeres soveværelse.
Tilbygningen gør, at det eksisterende gavlvindue i køkkenet skal blændes, så her skal I have plads tik et nyt køkkenvindue ved siden af jeres kogeplads.

  • Badet indrettes med en langside med høje skabe der afsluttes med en indbygningscisterne og væghængt toilet og på modsatte side et vaskebord og en rummelig bruseniche med håndklædetørrer.
  • Bryggerset rummer masser af højskabe og skuffeelementer samt vask ved vinduet og mulighed for at placere en bænk eller et reolmodul på den lange væg indenfor døren.
  • Det eksisterende stueplan kunne gøres lidt mere fleksibelt med et nyt tre- eller fire fløjet dørparti imellem spiseplads og stue, så der kommer mere lys igennem samtidig med at I får mulighed for at have et langt bord stående til festlige lejligheder fordi åbningen bliver bred nok til det. I skal forestille jer at dørene først foldes sammen to og to inden de åbnes helt op; Det kan give en åbning op til 280 cm.
  • Det lille værelse kan indrettes til legeværelse de kommende år med plads til legetøj og et langt skrivebord med god plads til alle drengenes projekter, - det giver jer mulighed for at have dem i nærheden og mulighed for at holde alrum og stue nogenlunde frit for legetøj i bunker… Senere kan I enten lægge det til stuen igen eller indrette det til jeres eget arbejds- læse værelse.
  • Første-salen udvides med samme areal og det giver jer to nye værelser i den nye gavl og det tredje værelse i modsatte gavl, så alle drengeværelser placeres i gavle med rigtige vinduer og dermed både udsyn og et godt lysindtag. Det ene nuværende gavlværelse får jo blændet vinduet og bruges fremover som kontor / gæst / multi rum, da det fremover kun belyses ved ovenlys.
  • Det andet lille eksisterende gavlværelse bliver fremover gennemgangsrum til tilbygningens nye værelser, så her kan I lave et stort skunkskab eller simpelthen slå det sammen med trappe-reposet og få et stort lyst fællesareal. I princippet er der altså plads til fire værelser og fællesrepos på den nye første sal.

Venlig hilsen Lone

Indretningsarkitektens forslag til indretning/ombygning af familiens to etager.