Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvordan får vi indrettet en hyggekrog, som dækker hele familiens behov?

Vores ekspert giver sine bedste råd til, hvordan familien får udnyttet et umage areal til en hyggekrog. Læs med her.

Hej Lone,

Vi har boet i det samme hus i mange år, så mange at børnene er flyttet og nu selv fået børn, så vores behov og muligheder har ændret sig, mens huset stort set er det samme.

Vi vil derfor gerne have gode ideer til indretning af en lille krog i huset. Det er et umage areal klemt lidt inde imellem entreens garderobeniche og et badeværelse, hvor vi i mange år har haft et skrivebord stående, så børnene kunne sidde her og lave lektier, mens vi var i køkkenet i rummets anden ende.
Det har også fungeret fint for os som lille kontorplads og fralægning af diverse aviser, nøgler, tasker osv.

Nu har vi slået to værelser sammen og fået et dejlig stort arbejdsværelse med plads til overnattende børnebørn, så vi skal finde på noget andet til stedet. I forbindelse med køkkenet er der åbent til vores spisestue, så spisekrog skal det ikke være.

Vi har en smuk mahogni kommode, som kunne få ærespladsen, men det er vel spild af
plads?

Vi håber på inspiration og takker på forhånd for hjælpen.

Venligst Karin J

Kære Karin,

Hvis man har pladsen, er det aldrig spild at fremhæve et særlig smukt eller vigtigt møbel. Det kræver netop ro omkring sig for at vise sig fra sin bedste side.

Krogen kunne nok også rumme en lænestol med tilhørende læselampe og lille sidebord, men jeg er ikke sikker på at nogen nogensinde vil sætte sig der.

Så jeg tænker egentlig lidt mere praktisk her, om ikke det kunne blive husets bedste og hyggeligste hjørne, både for jer i hverdagen og måske især for børnebørnene?

Du har ikke brug for en spisekrog, siger du, men måske har I brug for et opholdshjørne med mulighed for en lille kaffe, lidt fjernsynskikkeri med G&T inden spisning og plads til ungernes tegnerier, spil og film og ingen nerver over spildt mælk og krummer. Der kan nemlig blive plads til en rigtig fin hjørnebænk med bord og væghængt tv overfor.
Bænken skal være så dyb at den er magelig at sidde i også for voksne og I skal måske supplere med en vægmonteret ryghynde, så I ikke sidder i løse puder, der altid ender på gulvet.
Få syet hynder i godt fast skum med lynlåse i betrækkene, så det er nemt at vaske eller rense. Det må gerne være stiligt og passe til jeres øvrige indretning

Jeg tror at sådan et nyt hjørne nemt kan blive alles favoritsted at opholde sig.

Mange hilsener Lone

Lone Barslund

© Lone Barslund

Relaterede Artikler