Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjælp! Hvordan indrettes en smal entré?

Familien Laursen har fået nyt hus, men indretningen af deres smalle fordelingsgang driller. Ekspert Lone Barslund giver sine bedste råd.

Kære Lone

Mon I kan hjælpe med indretning af den smalle fordelingsgang/entre (133 x 588 cm) i vores nye hus?

Vi forestiller os praktisk, at vi skal have et spejl og en løsning, hvor gæsterne kan sætte deres sko. Vores egne sko står i bryggerset, som har egen dør.

Evt. kan der være behov for en lille skammel til at sidde og tage sko på. Vi har selv fået snedkerlavet en bænk i stil med Skageraks Cutter bænk i eg til badeværelset. Måske vi kan lave en skammel i den stil.

Vil det være mærkeligt, hvis den står i den ene side af den indbyggede garderobe?

Vi har overvejet en væghængt reol/skab hvor der kan stå en lampe og fx en vase, men hvor bred kan den være? En bordlampe vil vel kræve mere end 20 cm?

Vi har også overvejet Morten Kochs reol i eg eller Montana. Begge dele fås i 20 cm eller knap 30 cm. Vi ønsker forslag til de praktiske behov men også nogle dekorative ideer. Gerne konkrete forslag.

Løber i gangen, måtte på gulvet i garderobeindhakket, skal en væg evt. males eller skal vi sætte farver på via malerier eller plakater? Kan muren over hoveddøren bruges til noget særligt?

Vi har vedhæftet billeder fra tilstødende rum, så stilen kan passe dertil. Man kan sige at vi har mange farver på malerierne. Og jeg er i en periode hvor jeg har et lille crush på den blå farve - hvis det kan være til inspiration.

Vi ser meget frem til inspiration fra jer.

Mange hilsner,
Fam. Laursen

Kære familien Laursen

Nu kan jeg desværre ikke vise de medsendte fotos af jeres fordelingsgang, men jeg kan beskrive den således, at der er hvidmalede, murede vægge, glaspartier over dørene, lyst egetræsgulv og så er murstenene i garderobeindhakket ikke malede, men fremstår i en lys, gråbrun sten med en tilsvarende muret hylde over bøjlestangen.

Alle døre er hvide og så er rummet meget velbelyst via to ovenlyskassetter.

Det hele er velindrettet og nyt og derfor virker det selvfølgelig også ret upersonligt, sådan som helt nye huse ofte gør. I har hængt et meget klart blågrønt maleri op der, hvor gangen går over i stuen, og ved siden af står jeres sofa med en meget fin petroleumsblå pude i.

Den blå farve kunne jeg godt tænke mig at I fik malet jeres hoveddør i, så I får afsluttet rummet med en smuk farve, der giver kontrast til alle de lyse flader.

Hvis I også maler vinduesrammen ved siden af døren, kan I fortsætte farven oppe på muren over døren, så hele endevæggen står i samme farve, men så skal rammen males med.

Der er ikke rigtig en enkelt væg, egnet til at give en farve, men farven på hoveddøren vil være flot, ligesom en lang kelimløber(eller to) vil give en tiltrængt bund i rummet, og derfor skal I kikke efter en gammel kelim i varme jord- og krydderi farver.

Se for eksempel hos rosetaepper.dk, ind under kelim, igen under løbere og find nr. 64, 66 og 41 som inspiration.

Læg ikke en måtte mere ind i garderobenichen, - I har en lige indenfor døren, det vil være synd når gulvet nu går igennem hele rummet.

Yderligere farve og varme kan fint komme fra en væghængt reol i eg og måske også spejlramme ligeledes i eg. (Ikeas runde spejl i Stockholm serien i eg er superflot).

Jeg er ikke så begejstret for den murede hylde i garderobenichen, fordi den er så rå, at den leder tanken hen på en skole, og fordi den sidder så lavt at rummet ovenover virker for højt, men I kan gøre en dyd ud af det og bruge pladsen til en stor, frodig plante eller to i en lækker, rustik ler- eller keramik potte.

Her er masser af lys ovenfra så den eller de vil trives fint der.

Med reoler på den lange væg må det være nok med en skammel til dem, der har brug for at sidde ned og tage sko på – med 133 cm i bredden bør I ikke fylde mere på indretningen.

For at få det lidt skævt i stilen kan I finde en gammel skammel og male den i en fin blågrøn
farve - det er mere personligt end flere nye møbler. (Se Cultureliving på Instagram, hun har de fineste indiske skamler i sart turkis og de sender)

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund