Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjælp! Hvordan får vi en bedre indretning i køkkenet med masser af opbevaring?

Familien skal modernisere køkkenet, og i den forbindelse spørger de indretningseksperten til råds. Hun kommer med et forslag, hvor der både er god opbevaringsplads og en siddeplads til børnene.

Hej Lone

Vi har i dag et ældre L-formet køkken, hvor opvaskemaskinen sidder på den ”forkerte” side i forhold til vasken. Da vi inden længe skal i gang med at modernisere rummet, vil vi gerne høre, om du kan komme op med en bedre indretning.

Vi vil meget gerne bevare så meget opbevaring som overhovedet muligt, og så kunne det være rigtig godt med en siddemulighed, så børnene kan få hjælp med lektier osv., når vi laver aftensmad.

Vi vil have en bred kogetop i det nye køkken og allerhelst ovn op i højden og plads til glas og mindre ting, som ikke kan stå så godt i skuffer.

Jeg har sendt en plan af den nuværende indretning med.

Hilsen
Nina T

Spiseplads i køkkenet, før indretningsekspertens forslag

© Lone Barslund

Kære Nina

Det har aldrig været hensigtsmæssigt at stå klemt inde imellem vask og lågen på opvaskemaskinen, så selvfølgelig skal de to funktioner placeres ved siden af hinanden hvis muligt.

Der kan godt blive plads til maskine og vask ud for jeres vindue, hvor dybden er til det, og det giver så også et lidt bredere skuffeskab til højre for vasken, mens det venstre, sidste stykke bliver et blændstykke med knopper til viskestykkerne.

Når der trækkes plads fra til opvaskemaskinens låge i fuld, vandret åbning, bliver der en god langside tilbage, som jeg har indrettet med højskabe hele vejen.

I beholder kosteskab, opbevaring- og kølefryseskab, mens der også er blevet plads til et højskab til ovne og opbevaring samt et sidste højskab til alle de ting, som før befandt sig i jeres overskabe.

På modsatte side har jeg vendt kogepladsen vinkelret ud fra væggen, så der er to skuffeelementer under den nye brede kogetop og et skuffeskab, der vender ud mod ganglinjen, mens der under bordpladen inderst er et element eventuelt med åbne hylder til kogebøger, lager af flåede tomater eller noget helt tredje.

Siddepladserne sker ved den 30 cm. ekstra dybe bordplade for enden, der jo også giver ekstra god arbejdsplads for den, der huserer ved gryderne.

Alt i alt er jeres ønsker opfyldt og med ekstra opbevaringsplads oveni.

De bedste hilsener
Lone

© Lone Barslund

Håndplukket til dig