Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Her er dørene, som sætter et eksklusivt præg på din indretning

Annonce Er det på tide at få opgraderet dørene i dit hjem? Kig efter disse flotte og iøjnefaldende designs, som ikke bare adskiller rum, men tilfører noget ekstra.

Føler du, at dine døre bidrager til noget ekstra derhjemme – eller kunne de godt trænge til en opgradering? Det er nemlig langt fra alle, som bruger dørene aktivt i indretningen og får dem til at spille sammen med interiør og stil.

Der findes dog mange typer af døre, der kan meget mere end blot at adskille rum, og som kan understøtte stilen i netop dit hjem. Her kan du få inspiration gennem tre forskellige designs, der kan løfte din indretning og give et eksklusivt touch.

Den moderne dør i træ, der får naturen ind

Skab kontraster i hjemmet med døre i mørkt træ. På billedet ses dørene 'Format 7530 & Format 7535 - Valnød klar lak' fra Swedoor.

Døre i lyst træ kan skabe en mere rolig stemning i boligen. Her ses dørene 'Plan 7521 & Plan 7520 - Eg ubehandlet' fra Swedoor.

Døre i naturligt træ er idéelle til dig, der drømmer om at tilføre noget stemning og varme til din bolig. Med døre i lyst eller mørkt træ kan du eksempelvis bryde med en hvid og klinisk indretning og skabe en varm kontrast.

Særligt træ-materialer som eg, sortbejdset eg eller valnød er populære – blandt andet fordi de er tidløse og let kan kombineres med andre træelementer i gulvet, på trapper eller andet. Derudover kan moderne og håndlavede kvalitetsdøre i træ bringe naturen ind i hjemmet på en stilren måde. Hvis du er bange for, at dine rum bliver for dystre med døre i mørkt træ, kan du sætte glas i dørene for at slippe mere lys ind og skabe en bedre rumfornemmelse.

Glasdøren, der åbner rummet op

Få mere lys ind i dine rum med glasdøre. Her ses 'Format 7530 & Format 7531 som dobbeltdør med ovenlys TL 7001 - Ask sort' fra Swedoor.

Hvis du ønsker et lysere rum, kan det gøre en enorm forskel at få glasdøre i hjemmet. Med glas i døren – eller blot et lysparti for oven – kan dagslyset blive en fast del af boligens atmosfære og indretning, og det åbner op for rummene på en helt ny måde.

Der findes flere forskellige typer af glasdøre. Du kan eksempelvis enten lade lyset slippe ind igennem dekorglas, frosted glas eller gennemfarvede glasdetaljer. Det kan du helt selv afgøre ud fra, hvilket lys du ønsker, dit hjem skal domineres af.

Den detaljerige dør, der passer til arkitekturen og stilen

På billedet ses dobbeltdøren 'Sekel 7320 med ovenlys TL 7002 - Ask sort' fra Swedoor, som skaber en gennemført stil i hele boligen.

'Sekel 7311 som indbygget skydedør & Sekel 7310 med ovenlys – Ask malet' fra Swedoor kan bidrage med klassiske detaljer til det moderne hjem.

Bor du i en ældre herskabslejlighed eller i en bolig med detaljer inden for klassisk arkitektur, er det ærgerligt ikke at have døre, der spiller sammen med hjemmets personlige stil og æstetik. Du kan nemlig sagtens finde døre dekoreret med iøjnefaldende detaljer, der passer ind i tiden, hvor lejligheden er fra.

Sekel-dørene fra Swedoor har en kanneleret effekt inspireret af 1700-tallet, hvor netop tidstypiske kannelurer dominerede alt fra søjler til døre og møbler. Som en bonus giver dørens detaljer et smukt lysspil, når dagslyset bevæger sig hen over den tredimensionelle overflade. Selvom du kan finde mange ældre døre, der også har fine detaljer, kan det være en god idé at købe nye kvalitetsdøre, da de holder i længere tid og er støjreducerende.

Håndplukket til dig