Stort galleri: BO BEDREs guide til 30 nye tæpper

Tæpper til enhver smag! Runde, hæklede, strikkede, væg-til-væg og mange andre. Se med og bliv inspireret!

Tæpper skaber hygge
© Fabulaliving.dk

Tæpper skaber hygge

Den anerkendte tekstildesigner Lisbet Friis har arbejdet tæt sammen med Fabula Living siden 2013. I 2017-kollektionen har hun taget afsæt i sit tætte forhold til naturen og skabt en afbalanceret palet fra beige og blå over sand til brun. Tæpperne kan mikses og matches. Mange størrelser til priser fra 3099 kr., fabulaliving.dk.

Tekstiler i skikkelse af dekorative puder og vamsede plaider til sofaen og den gode lænestol, opulente gardiner, lækre lammeskind og afpassede, løse tæpper på gulvet hører naturligt til den hjemlige hule. Efter en årrække med bare trægulve er netop de løse tæpper for alvor tilbage i indretningen – både som hyggespredere og som markører for stilen.

I takt med at tæpperne har fået høj status i indretning, er flere designere og kunstnere trådt ind i den kreative arena for at bidrage med nye markante udtryk og materialer. Mange af dem leger ikke kun med farver og garner, de eksperimenterer også med former og formater, blandt andet er der i de seneste kollektioner flere “lappeløsninger”, hvor tæpperne bliver stykket sammen af flere enkeltdele. Der er tale om nyfortolkninger af gamle traditioner, hvor man typisk blandede flere forskellige tæpper i ét rum – gerne med overlap. På den måde har kvadratet og cirklen fået konkurrence fra amorfe former.

Hæklet tæppe giver tekstur
© qq-design.dk

Hæklet tæppe giver tekstur

Designerduoen Raw Color har med Blend skabt en ny tæppekollektion for Nanimarquina. Flere størrelser og farvekompositioner. 170 x 240 cm, 15.550 kr., qq-design.dk.

Nyt tæppe fra Danskina
© paustian.dk.

Nyt tæppe fra Danskina

Hella Jongerius har designet Bold-kollektionen for Danskina. Håndvævet i 100 % ny uld. 200 x 300 cm, 24.750 kr., paustian.dk.

Grafisk tæppe-mønster
© layeredinterior.com

Grafisk tæppe-mønster

Det svenske brand Layered lancerer Greek Key-kollektionen i en række afdæmpede farver. Fra 3700 kr., layeredinterior.com.

Giv gulvet et særligt smykke
© cc-tapis.com

Giv gulvet et særligt smykke

Et rundt tæppe gør noget særligt for rummet. Her er det Bliss fra CC-Tapis. 69.320 kr., cc-tapis.com.

Tæppe på tæppe på tæppe
© scandinaviandesigncenter.dk

Tæppe på tæppe på tæppe

Design House Stockholm og designeren Lena Bergström har udviklet Fields-kollektionen inspireret af mark, eng og himmel. Vævet i uld og forsynet med læderkanter. 5943 kr., scandinaviandesigncenter.dk.

Organiske tæpper
© liniedesign.com

Organiske tæpper

Ambrosia Leaf-tæppet er designet af Urd Moll Gundermann for Linie Design. 6120 kr., liniedesign.com.

Vamset tæppe varmer
© layeredinterior.com

Vamset tæppe varmer

Det vamsede tæppe går aldrig af mode. Shaggy fra svenske Layered er et blødt bud. Fra 5900 kr., layeredinterior.com.

Naturens print på gulvtæppet
© carlhansen.dk

Naturens print på gulvtæppet

Naturens uudtømmelige skatkammer af former, farver, strukturer og teksturer er inspirationskilden for multikunstneren Naja Utzon Popov, der har skabt to nye tæppekollektioner for Carl Hansen & Søn: Botanica og Oceania. Botanica Kiri fås i to størrelser, fra 9995 kr., carlhansen.dk

Tæpper i nye materialer
© bolon.dk

Tæpper i nye materialer

Tæpperne Duet og Villa La Madonna fra Bolon er fremstillet af et helt nyt materiale: Bolons originale vinylbaserede produkt tilsat uld og glittergarn. 200 x 300 cm. 16.000 kr., bolon.com.

Tæppe-forfald
© cattelanitalia.com

Tæppe-forfald

Radja er designet af STC Studio for Cattelan Italia. Fremstillet af bomuld og chenille. Fås i to størrelser. Ikke prissat, cattelanitalia.com.

Vævet i plast
© pappelina.com

Vævet i plast

Tæpperne fra Pappelina er vævet i plast og kan derfor vaskes i vaskemaskinen. Enkelt design med grafiske mønstre af Lina Rickardsson. Model Dana, 925 kr., pappelina.com.

Tone-i-tone-tæpper
© ege.dk

Tone-i-tone-tæppe

Geometrica er en ny enkel tæppekollektion i 100 % ren uld. Afstemte tone-i-tone-kombinationer og grafiske mønstre med bredt kantbånd i bomuld. Designet hedder Replica. Fra 6495 kr., ege.dk.

Bambussilke og bomuld
© interstudio.dk

Bambussilke og bomuld

Års samarbejde mellem Molteni&C og Patricia Urquiola er blevet befæstet med en eksklusiv tæppekollektion: Loop&Cut lavet af bambussilke og bomuld. Fås i to størrelser fra 35.240 kr., interstudio.dk.

Diskret mønstret tæppe
© liniedesign.com

Diskret mønstret tæppe

Designeren Urd Moll Gundermann har designet Mondo-tæppet. Her i farven Mustard. 3295 kr., liniedesign.com.

Geometrisk og flot tæppe
© ege.dk

Geometrisk og flot tæppe

Endnu et bud fra Eges Geometrica-kollektion. Designet hedder Prisma. Fra 6495 kr., ege.dk.

tæpper med nuanceforskelle
© fraster.dk

Tæpper med nuanceforskelle

Tre cirkler i blå og grønne nuancer fra Fraster. Det specielle filttæppe hedder Eclipse og fås i 130 x 130 cm. 4645 kr., fraster.dk.

Britisk vildskab
© kasthall.com

Britisk vildskab

Kasthall producerer unikke tæpper for Acne Studios, designet af den britiske designer Max Lamb. Ikke prissat. kasthall.com.

Legendens eget tæppe
© interstudio.dk

Legendens eget tæppe

Den legendariske designer Gio Ponti tegnede i 1954 D75 4-1-tæppet for Molteni&C. Fremstillet af pony-læder i fire farver. 30.230 kr., interstudio.dk.

Patricias smukke tæppekollektion
© cc-tapis.com

Patricias smukke tæppekollektion

Med en næsten 3-D-effekt har spanske Patricia Urquiola kreeret Rotazioni-tæppet for CC Tapis. To størrelser fra 42.165 kr., cc-tapis.com.

Årstids-tæppe
© paustian.dk

Årstids-tæppe

Stagione er et farvestrålende tæppe fra schweiziske Ruckstuhl, designet af Atelier Oï. Fås i fire farvekombinationer og tre størrelser fra 11.400 kr., paustian.dk.

Med linier og farver
© cc-tapis.com

Med linier og farver

Weft to Warp er navnet på Martino Gampers tæppe. To størrelser fra 57.087 kr., cc-tapis.com.

Smæk på farverne
© normanncopenhagen.com

Smæk på farverne

Normann Copenhagen byder farverne velkommen med Pavilion-tæppet, designet af Britt Bonnesen. Fremstillet af blød bambussilke i dristige farvekombinationer. Tre størrelser og forskellige farvekombinationer. Fra 2990 kr., normanncopenhagen.com.

Rya-tæppets afløser
© byrudbeck.com

Rya-tæppets afløser

Boucherouite-tæppet er håndknyttet af stofrester og fremstillet i Marokko. 137 x 181 cm. 1800 kr., byrudbeck.com

Rent nordisk udtryk
© paustian.dk

Rent nordisk udtryk

Finske Woodnotes rammer rent med sit nordiske udtryk. Et af de seneste tæpper er det prisbelønnede San Francisco, designet af Ritva Puotila i en kombination af blå og brune nuancer. Fås i mange størrelser. 200 x 300 cm. 13.329 kr., paustian.dk.

Et filtet tæppe
© fraster.dk

Et filtet tæppe

Hos danske Fraster har man blandt specialiseret sig i filtede tæpper. Et nyt bud herfra er tæppet Seastar. 170 x 240 cm. 14.248 kr., fraster.dk.

Orientalsk inspireret
© imagecollection.dk

Orientalsk inspireret

Paolo Giordano står bag designet af det orientalsk inspirerede tæppe Mash Up for italienske i+i. Håndknyttet i uld og bomuld. Fra 22.890 kr., imagecollection.dk.

Striber slanker – også i stuen
© houseofdhurries.com

Striber slanker – også i stuen

House of Dhurries fremstiller 100% bomulds dhurrie-tæpper i stribede mønstre i skandinaviske farver som blå og terracotta. Håndvævet i Indien. Blue Horizon fra 2875 kr., houseofdhurries.com.

Uld fra New Zealand
© fabulaliving.dk

Uld fra New Zealand

Lisbet Friis står bag designet af Angelica-tæppet. Håndvævet luvtæppe i New Zealands uld og viskose. Fra 5199 kr., fabulaliving.dk

tre-farvet tæppe samler rummet
© kasthall.se

Tre-farvet tæppe samler rummet

Kasthall har i år lanceret Othello, et vævet tæppe, der kombinerer tre farveblokke til et harmonisk hele. Flere farvekombinationer. Fra 13.650 kr., kasthall.se.

Rustikt blomstermotiv
© reflections-copenhagen.com

Rustikt blomstermotiv

Wild Horses hedder det håndknyttede tæppe fra Reflections Copenhagen i 50% silke og 59% uld. 160 x 160 cm. 17.500 kr., reflections-copenhagen.com.