Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fra børneværelse til teenageværelse. Hvordan griber vi det an?

Eksperten råder familien til, hvordan de kan indrette datterens værelse. Bliv inspireret af arkitektens løsningsforslag her.

Kære Lone,

Vores datter på snart 13 er så småt begyndt at spørge efter en ny indretning af sit værelse. Hun er færdig med legetøjet, men læser rigtig meget og så danser hun, og bruger mange timer på at øve sig her hjemme.

I dag har hun klædeskabe, en skuffeudtræksseng (som hun synes er alt for barnlig), skrivebord og to høje reoler til legetøj og bøger, men hun ønsker sig en spejlvæg og plads til at have veninder på besøg.
Vi voksne tænker at der stadig skal være god plads til lektielæsning, så en arbejdsplads må der være i det nye værelse.

Vi håber at du har nogle gode ideer til den nye indretning.

Venlig hilsen Mette

Kære Mette,

Det er et fint tidspunkt at tænke i en ny og mere voksen indretning til jeres kommende teenager, når hun nu selv melder ud at hun er på vej ud af den tidlige barndom.
Tidspunktet er godt fordi de nyanskaffelser, I nu skal til at investere i, vil være blivende ting, som hun vil have glæde af hjemme hos jer, men som også vil være fine senere, når hun skal til at flytte i eget og kan tage tingene med sig.
Jeg tænker her på nye møbler som seng, belysning, reoler og måske en god stol.

Jeg vil således foreslå at I køber en ny boksmadras til hende som sagtens kan være 120 eller 140 cm bred, så der også er god plads til at hygge i den og til at have en veninde til overnatning. Den vil hun tilbringe mange vågne og ikke vågne timer i fremover, så det skal være en god madras og en rigtig god topmadras også.
Til hverdag vil den uden tvivl rode med dyne og hovedpuder, men den vil være nem at gøre pæn og divan-agtig med et sengetæppe og et par store rygpuder, så hun og veninderne kan sidde godt i den.

På samme vis synes jeg at I skal købe gode lamper til hende, som kan holde til noget og som giver et godt lys. Godt design koster men det kan betale sig.
Se f. eks. de forskellige lamper i Tolomeo og Fortebraccio serierne. Her er både skrivebordslampe, væglampe og standerlampe. Hvis I flytter klædeskabene hen på væggen, så de kommer til at stå bagved døren, får I en rigtig fin placering af både seng og det ønskede spejl, som jeg forestiller mig skal have lov at fylde en del på væggen.

Sammen med sengen kan hun få en lænestol og et lille bord, så hun får en stue- del med plads til flere. Bag ved stolen kan I væghænge 4 styks reoler á 70 x 70 cm, så ophængningen i alt bliver 140 x 140 cm. Det giver hende i alt 7 meter hyldeplads til bøger og nips, når I regner toppen med.
Trævarerne har bogkasser i forskellige prisklasser og det har At BO reoler også. De holder evigt og hun kan nemt supplere senere hvis hun får brug for flere.

I forlængelse af skabene kan I stille et aflangt bord, der både kan fungere som arbejdsplads, fralægning og sminke. Når det ikke er mere end 55-60 cm dybt bliver der plads til et stort spejl til højre for vinduet, så hun får hele gulvpladsen fri til dans, fra døren og hen til spejlet.

De bedste hilsener
Lone

Håndplukket til dig