Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fra børneværelse til gæsteværelse – hvordan?

Børnene er flyttet hjemmefra: Sådan udnytter du bedst det ekstra værelse.

© Pixabay

Gæsteværelse med opbevaring i det gamle børneværelse

Hej Lone

Vores yngste barn er flyttet hjemmefra, og vi vil gerne bruge værelset til noget rart, dog med en mulighed for overnattende børn og gæster. Værelset er på 14 m² og har et dejligt lys fra vinduesfacaden. Vi kunne godt bruge noget mere skabsplads, men vi har et arbejdsværelse andetsteds i huset, så det skal du ikke tænke på. Har du mon nogle gode ideer til, hvordan vi kan indrette værelset?

Vh. Lena

Hej Lena

Når I nu har indrettet en arbejdsplads et andet sted, så ville jeg møblere værelset som en lille hyggelig stue, som både kan fungere som gæsteværelse og som ekstra stue for jer selv.

Jeg har tegnet to indretninger. Forslag A rummer mest opbevaring, idet der, ud over de 4 stk. højskabe, også er plads til en række reolmøbler, evt. nogle høje til bøger og et par lave, der fungerer som TV-møbel. Skabene er placeret, så de danner et lille garderobehjørne, som vender ryggen til sengen/futonen/sovesofaen. Hertil har jeg placeret diverse småborde, puf og lamper samt et spejl ved døren. Plan B har også 4 stk. klædeskabe placeret på rad og række inden for døren, mens to gode boksmadrasser på 80 x 200 cm står overfor som en lang, magelig divan. Denne kan man udstyre med et par gode tæpper og nogle ryghynder og puder, så man sidder komfortabelt, selvom den er lidt dybere end en futon.

Fjernsynet placeres her på væggen ved siden af døren på et beslag, så det kan drejes hen imod divanen. Skulle jeres overnattende gæster få behov for det, kan de to senge nemt skubbes sammen til en dobbeltseng, da småborde og puf er nemme at flytte. Fælles for begge indretninger er, at sovepladserne skal kunne fungere som siddemøbler for jer i dagligdagen.

Mvh. Lone

© Lone Barslund

Relaterede Artikler