Entré
© Getty Images

Vores entré mangler sammenhæng – hvad kan vi gøre?

En familie føler sig låst fast i indretningen af deres entré. Hvordan kan man indrette entréen bedre, så der både bliver nok opbevaringsplads og det ser pænt ud? BO BEDREs indretningsarkitekt har et forslag.

Hej Lone.

Nu håber vi at turen må komme til os med et par af dine gode idéer, for vi er selv helt låst fast i indretningen af vores entré.

Rummet er stort og lyst nok, men udfordret af en skorsten og stor el-tavle på den ene side og at der er åben forbindelse til køkken-spiserum, så det stiller store krav til orden og oprydning.

Det har vi så klaret med to store skabe, der rummer vores garderobe og sko og et enkelt konsolmøbel med spejl, men det er alligevel blevet meget tungt og ikke særlig spændende at se på.

Kunne du komme op med en smukkere løsning, hvor vi stadig får god opbevaringsplads?

Bedste hilsener Ulla

Plantegning af entréen før Lone Barslunds forslag
© Lone Barslund

Kære Ulla.

Jeg kan godt se, at det store skab på væggen ved toilettet bliver noget kompakt og ikke så smukt med siden vendt ind mod jeres alrum.

Skabet i nichen overfor står jo fint, men også det stikker ud i forhold til murstykket.

Jeg synes derfor, I med fordel kan forlænge muren, så der lukkes mere af til den nye skabsside, der indrettes på hele langsiden trods skorsten og el-tavle.

El-tavlen må gerne sidde i skabet, så længe man kan komme uhindret til den, og det klarer I ved at skære ud i skabets bagklædning og indrette med hylder under og over tavlen.

Foran skorstenen placerer I et stort spejl i flugt med skabsfronterne, så der kommer ro på den lange side. Det nye skab er en anelse kortere end jeres gamle, men hvis I udskifter det lette konsolbord med en ny kommode med skuffer til handsker og andre småting, får I stort set den samme volumen til jeres overtøj og sko.

Et smukt løst tæppe og en stor frodig plante i overgangen imellem entré og alrum vil skabe stemning og give god farve til entreen, så man føler sig godt tilpas og velkommen, når man kommer hjem.

Bedste hilsener Lone

Plantegning af entréen efter Lone Barslunds forslag
© Lone Barslund
Lone Barslund

Lone Barslund

Lone Barslund er bygningsarkitekt og har indrettet alt fra boliger til virksomheder. Hun har en omfattende viden om – og erfaring med – både indretning og ombygninger af private hjem.

Lone Barslund har rådgivet BO BEDREs læsere i over 20 år.