Sådan indretter du garderoben i entreen

Hvad gør man når det hele roder? Indretningsekspertens svar er: Byg en garderobe til garderoben!

Hej Lone, Som sikkert så mange andre har min mand og jeg sat os for, at nogle af vores mange projekter endelig skal gennemføres, og sammen har vi skrevet en prioritetsliste. Øverst på listen står vores indgang, og inden motivationen daler igen, skynder jeg mig at skrive til dig :-)

Min mand og jeg byggede for ca. tre år siden hus (den ene halvdel af et typisk tysk dobbelthus på 2 etager + loft og kælder) i udkanten af München og var fra start enige om, at vi ville have en rummelig og praktisk indgang, hvor vores 2 piger havde plads til at komme i og smide overtøj og støvler, uden at vi alle faldt over hinanden. Desværre fungerer indretningen ikke rigtigt og er hele tiden en torn i øjet på mig, når vi skal igennem gangen for at komme ovenpå, i kælderen eller på gæstetoilettet. Det hele virker lidt nøgent og usammenhængende. Jeg savner en rolig og indbydende indgang.

Vi har malet en fin grå væg i køkkenet ved siden af. Skal vi fortsætte med den? Skal alle vægge males eller kun enkelte; er det ikke for meget at male helt op? Vil det ikke virke mere elegant og luftigt, hvis vi kun maler halvvejs op og evt. dækker overgangen med en smal og enkel hvidlakeret liste (vores vægge er ret ru, hvilket gør det svært at få en ren linje). Overgangen ved trappen til 1. etage og kælderen gør det lidt svært at sætte grænsen, men vi overvejer at fortsætte ned ad trappen til kælderen og inddrage den lidt nøgne 2-3 m2 kældergang... Jeg elsker den mørkegrå farve, og den løber som en rød tråd gennem huset, men har jeg måske fat i en for mørk tone til vores gang?

Hvordan og med hvilke møbler indretter vi rummet, så det virker rummeligt og hyggeligt samtidig med, at der er plads til al vores fodtøj og jakker? Vi er åbne over for andre møbelløsninger - dog helst gerne i overskueligt prisleje.

Jeg vil være ekstremt taknemmelig, hvis du kunne hjælpe os og komme med nogle gode idéer, for vi er låst fast og kommer ikke rigtig videre. Jeg er spændt på at høre fra dig.

Mange hilsener fra Anita

Kære Anita,

Her er hvad jeg ville gøre: Sæt en ny skillevæg op til nichen og luk garderoberodet inde; Ved at placere døren opad trappen får I god plads indvendigt til en lang bøjlestang og jeres skoskabe samt knager på endevæggen OG I får også et godt nyt vægstykke imellem toiletdøren og den nye garderobedør som kan bruges til knager eller billeder. I kan vælge en helt glat dør og få boret huller i den inden maling, så tøjet bliver luftet samtidig med at døren får et mere utraditionelt udseende. Hullerne kan I jo matche med et par runde træknager fra Muuto i farver.

Jeres bænkeløsning er fin, blot skal billederne måske hænges op i et samlet kvadrat over den ene halvdel i stedet for at sidde så højt og stritte på væggen.

Sammenhængen i hele rummet kan du få ved at male spejlrammen sort ligesom billedrammerne og ved at male endevæggen mørkegrå fra kælderniveau og hele vejen op.

Det kan godt være at du skal lysne den grå en anelse men der må gerne komme lidt dramatik til.

Den lille stol ville jeg også male, - en flot varm rustrød eller gul for at få lidt larm ind i rummet og måske kunne du overveje at skifte det sorte betræk på bænkehynden til noget mere farverigt.

De bedste hilsener Lone