indretning
© Getty Images

Hvordan udnytter vi vores gang til opbevaring?

Når man er fem mennesker under samme tag på 135m2, er det vigtigt med optimale opbevaringsløsninger i alle rum. Lone Barslund kommer med indretningsforslag.

Til Brevkassen

Vi er en familie på 5, to voksne og 3 børn. Vi bor i en dejlig 2-etages ejerlejlighed på 135m2. Dog føler vi at pladsen er lidt trang. Overetagen er efterhånden optimalt udnyttet, men vi mener at underetagen nok kunne udnyttes bedre. Gangen er meget stor, og det er her, vi mener, der kan “hentes" noget plads. Vi har bare svært ved at se, hvordan det kan gøres.

Vores ønsker er dels at få mere opbevaringsplads, dels at få mere plads til sofa/fjernsyn/hyggerum. Desuden skal der stadig være plads til et værelse på min. 10m2 (drengeværelse, 13 år).

Vi har selv tænkt at flytte døren fra “entreen”, som også fungerer som bryggers, ind ved siden af trappen (angivet med en pil på vedhæftede billede). Med døren vendt eller med en skydedør til bryggerset, mener vi, at der må kunne blive plads til et skab derude.

Måske kunne der åbnes op til køkkenet?

Trappen, som er åben, kan ikke flyttes, men måske kunne pladsen under udnyttes til opbevaring?

Alle vægge, med undtagelse af væggen til badeværelse og bryggers, er flytbare.

Vi har et ret stort spisebord, en sofa, 2 lænestole, 4 reoler (0,82 x 0,60 x ) og et opretstående klaver, som der skal være plads til.

Kan du mon hjælpe os med at udnytte underetagen bedre?

Der vedhæftes plantegning af underetagen + et billede af trappen.

Med venlig hilsen
Else og resten af familien på 5 i Sønderborg

Plantegning underetage
© Lone Barslund

Kære Else.

Jeg har jo ingen informationer om husets karakter og bygningsmæssige sammenhæng, så jeg ved ikke, hvilke vægge der er bærende, og hvilke, der nemt lader sig flytte, så det må du lige være opmærksom på.

Hvis I kan få lov at flytte hoveddøren, så kan I godt optimere den tidligere entré til et godt og funktionelt opbevaringsrum med flere skabe og skuffer. Da rummet kun er to meter bredt bør i nøjes med en ny skabsside på 50 cm dybde, så gulvpladsen ikke bliver for trang. Det vil hjælpe på det, hvis I kun har elementer under bordpladen under det nye vindue, så der kommer et godt lys ind. Hele siden ind mod badeværelset kan så være højskabe.

I kan sagtens lukke trappen pænt af og få et godt opbevaringsrum inden under til fx støvsuger, kufferter og større ting.

For at få mere plads til jer i hverdagen, foreslår jeg, som du kan se, at I flytter adgangen til køkkenet ved at åbne i gangen og skubbe åbningen mellem køkken og den nye spisestue, så I får mere plads omkring spisebordet, kommer tættere på køkkenet og kan flytte sofahjørnet længere væk, hvor der er mere fredeligt og mere plads.

De to vægstykker i gangen kan indrettes som bibliotek med høje reoler til bøger, mapper, kasser med sy-grej og hvad I ellers har. Det vil gøre stuen større og roligere med lidt færre møbler, end I har nu.

Det ligner, at du har tegnet et ellipsebord ind på planen; Dertil vil jeg sige, at det også ville gøre rummet større og give jer mere plads med et bord, der ikke er 120 cm i bredden, men kun 90 cm.

Venlig hilsen Lone

Plantegning underetage
© Lone Barslund
Lone Barslund