Entreen er ikke blot et anonymt og ligegyldigt rum

Denne måneds læser har problemer med sin entré. Se vores indretningseksperts smarte tips til, hvordan man gør entréen til en del af hjemmet.

Karina havde brug for hjælp til entréen

Hej Katrine! Jeg kunne godt tænke mig hjælp til at ændre vores entre. Huset er i to etager, så entreen byder venner og familie ind og trappen fører dem op til stuen og soveværelser. Jeg har svært ved at skabe en stil, der giver lys, hygge og har en rød tråd, når man kommer ind og videre op af trappen. Skoene fylder ved indgangen og entreen føles trang. Kh Karina Nielsen.

Hej Karina, tak for din mail – jeg vil give dig nogle gode råd til at gøre din entre mere åben og imødekommende. Jeg synes, at du skal begynde med at fjerne alt, hvad du har stående i hele trappeopgangen, og begynde helt forfra. Også alle de orkideer, der står i vindueskarmen på reposet. Det er min fornemmelse, at du har placeret meget forskelligt hist og her på gulvet for at møblere trapperummet og skabe hygge, men det virker rodet.

Min første anbefaling er, at du tapetserer hele gangen. Vælg et diskret mønster, for eksempel striber, og en diskret lys farve, der fungerer med fliserne på gulvet. Tapetet vil møblere mere, end du aner – og så behøver du ikke optage noget af din sparsomme gulvplads på at skabe hygge.

De møbler, du bruger på gulvpladsen, SKAL have funktion. Og følg mottoet: lidt, men godt. Hvis du ønsker, at entreen skal være en del af dit hjem, skal du også mene det.

En løber hele vejen op ad trappen kunne også være meget smuk og med til at skabe et roligt forløb, hygge og hjemlighed. Med tæppe på gulvet bliver trappeforløbet ydermere en naturlig integreret del af hjemmet og knap så meget opgang.

Vælger du et roligt tapet, kan du sagtens have spejle (og husk, et spejl i fuld figur er ikke nødvendigt i en entré) og kunst hængende på væggen. Placér også gerne et konsolbord til afsætning af tasker, nøgler og lignende tæt på hoveddøren (der hvor du har dit spejl hængende i dag) – det er virkelig dejligt at have. En stol og en stumtjener vil også være oplagt, men det skal være en stol, man rent faktisk kan sidde på, og stumtjeneren skal ikke overlæsses med frakker.

Jeg har også givet dig et bud på en fin skoreol, men vær opmærksom på, at åbne skoreoler aldrig er kønnere end de sko, der står i den. Selv bruger jeg hellere store kurve med låg til familiens sko frem for åbne skoreoler, der alligevel optager en del gulvplads.

Tapet fra kollektionen Poetic Papers
TAPET, Chevron Chalk og Small Polka Stripe Tapet fra kollektionen Poetic Papers, designet af Helene Blanche for Tapet-Cafe.

Wienerstol 209 af Gebrüder Thonet

WIENERSTOL fra Gebrüder Thonet, Fiorini Trading v/Paustian.com.

Grøn Wave-glasvase
GRØN VASE fra House Doctor v/Livingshop.dk.

Enkel stumtjener fra Side by Side
STUMTJENER fra Side by Side.

Skoreol af Anneke Bieger & Christian Hoisl
SKOREOL designet af Anneke Bieger & Christian Hoisl for tyske Side by Side v/Casanovafurniture.dk.

Spejlet i farvet glas fra Muuto
SPEJLE, Framed, designet af norske Anderssen & Voll for Muuto v/Casanovafurniture.dk.

Tæppekollektionen Ply fra Muuto
TÆPPER, Ply, design af Margrethe Odgaard, Muuto.

Trappeløber fra Tapet-Cafe
TRAPPELØBER, Westport, fra Roger Oats, Tapet-Cafe.

Concentric Mirror i eg
SPEJL, Concentric Mirror i eg fra danske Have To Design.

Lækre fund til entréen fra Muuto
SPEJL, Framed, bordlampe, Control og kommode, Reflect, alt fra Muuto.

Dekorativt sidebord til entréen
BORD designet af GamFratesi, produceret af Gebrüder Thonet, Fiorini Trading.