De mest populære farvetrends på Instagram i 2021

Trænger dit hjem til en makeover? Så se med her, hvor du kan lade dig inspirere af de farver, som vi tagger allermest på Instagram lige nu.

Nye farver i hjemmet

Er du på udkig efter et nyt boligprojekt? Så er der inspiration at hente på Instagram.

Eksperter fra Hometree.co.uk har fundet frem til de mest populære farvetrends på Instagram ved at se på de hashtag, som vi har brugt flest gange.

Vi kan allerede nu afsløre, at det er de grå og blå toner, vi drømmer om at omgive os med.

Og for at blive endnu klogere på, hvorfor vi er så vilde med lige netop de farver, giver ekspert og psykolog Lee Chambers os en forklaring på dette.

1. Egyptian Cotton (Dulux)

Med omkring 91.000 hashtags er farven Egyptian Cotton fra Dulux den langt mest hashtaggede farve på Instagram.

Farven er neutral med en fin lysegrå undertone, der ifølge Lee Chambers skaber en indbydende og rolig atmosfære.

2. Hague Blue (Farrow & Ball)

Den næstmest hashtaggede farve på Instagram er en dyb og fyldig blå med grønne undertoner. Med ca. 48.000 tags placerer den behagelige blå farve sig solidt mellem nummer 1 og 3.

Farven har en nostalgisk ro over sig, som kan være med til at give en tryghedsfølelse, og derfor er farvens popularitet også kun vokset under coronapandemien.

3. Stiffkey Blue (Farrow & Ball)

På 3. pladsen, med 24.800 tags, finder vi farven Stiffkey Blue, der er en blåtonet farve med et nærmest akvatisk udseende.

Ifølge Chambers indikerer denne farve eventyr og frihed, men har stadig et twist af naturens ro og stabilitet, og omfavner dermed de følelser, som mange af os har gået med den seneste tid.

4. Cornforth White (Farrow & Ball)

Denne hvide farve får med en grålig tone en smule mere kant end den klassiske klare hvid. Det betyder, at den på behageligste vis absorberer lyset og giver et varmt udtryk i hjemmet.

Og med 21.500 tags er det ikke til at tage fejl af, at farven passer godt ind i mange hjem.

5. French Grey (Little Greene)

Denne klassiske, tidløse farve har fået omkring 17.000 tags på Instagram.

I en skøn kombination af grå og grønne nuancer, giver farven et varmt og afslappet udseende i ethvert rum. Så ønsker du en fredfyldt stemning i hjemmet, er dette farven for dig.