
Chokolade om morgenen er godt for dit helbred
At spise chokolade er ikke længere en synd. Hjerneforskningen har givet grønt lys til at spise løs af den slankende chokolade.
Af — 20. april 2016Chokolade er hjerneføde
Der forskes heftige i chokolade i disse år. Det er, som om at videnskaben har fundet ud af, at noget, der smager så godt, må være godt for noget.
Flere og flere videnskabelige undersøgelser peger faktisk også på, at chokolade ikke kun er noget for sidebenene, men også noget for hjernen.
En undersøgelse fra Syracuse University viste for nylig, at de personer, der som et led i et forsøg indtog chokolade, scorede højere i tests for hjernerelateret performance end personer, der ikke havde havde spist chokokolade.
En beslægtet undersøgelse fra Institute for Health på University of South Australia peger på, at folk, der jævnligt spiser chokolade, klarer sig påfaldende bedre i kognitive test end folk, der sjældent spiser chokolade.
De enkelte undersøgelse er i sig selv ikke et bevis på, at chokolade er god for kvaliteten af hjerneaktiviteten. Det er dog tankevækkende, at flere og flere undersøgelser peger i netop denne retning.
Hvis man kombinerer disse resultater med videnskabelige undersøgelser, der forsker i diæter og overvægtighed, så er den overraskende konklusion snublende nær, at man faktisk både kan tabe sig og stimulere sin hjerneaktivitet ved at spise chokolade på ét bestemt tidspunkt af dagen.