Brevkasse: Hvordan bygger man erhvervsbyggeri om til bolig?

En familie søger råd til hvordan de bedst muligt kan omlægge et tidligere kontorbyggeri til et hyggeligt hjem, med plads til venner og familie.

© Lone Barslund - FØR
© Lone Barslund - EFTER

Kære Troels og Anna

Hvis vi starter med adgangen til huset, så kan I evt. fjerne glaspartiet til fordel for en let overdækning og gelænder på begge sider af trappen, så det ser mere hjemligt ud. Det er dog en ret dyr ændring, som jeg ville tage som det sidste, da det jo ikke løber nogen vegne og er mere nice end need to have.

Vindfanget med trappe til den selvstændige første sal kan I selvfølgelig ikke undvære, så igen er det et spørgsmål om hvor ”slemt” det ser ud,- er der diagonale, spejlblanke marmorfliser og støbejernstrappe, eller er det faktisk til at holde ud? Vent evt. også med det til jeres hjem er færdigt.

I den første, lange del af etagen er de to af værelserne placeret, og hen mod vinklen ligger opholdsstue og spisepladsen, der drejer rundt og ender i det nye køkken med vaskeplads opad installationsskakten og en stor fritstående ø med kogetop. Alle tre smalle vinduespartier er skiftet til terrassedøre, så der kommer mere lys ind, og I alle får nem adgang til terrasse og have. Det tredje værelse er blevet til sammen med ombygningen af badeværelse og depot.

Da jeg ikke kan flytte døren til badeværelset, har jeg inddraget depotet og flyttet toilettet bagud sammen med et fritstående badekar og en række højskabe til vaskemaskine, tumbler og diverse linned. Der er kommet nyt vindue i både badeværelse og i udvidelsen, hvor det brede vindue også har dør ud.

Badeværelset er nu kun indrettet med en lang dobbelt vaskeplads og en stor bruseniche, som er helt ok at gå ind til fra opholdsstuen. Det tredje værelse har taget en bid af depotet, så der nu er en niche til sengen, som i begge børneværelser er tegnet 200 x 120 cm, så der er plads at vokse på. Værelsesvinduet er magen til badeværelsets og ændret, så der også er dør ud herfra.

Jeg håber, mit forslag hjælper jer godt i gang.

Bedste hilsener
Lone