indretning ombygning
© Lone Barslund

Ombygning af børneværelse

6-årig skal have nyt værelse i fødselsdagsgave. Men der er hverken plads til skrivebord eller seng, og hvad gør man så?

Hej Lone

Min datter på snart 6 år har et lille værelse. Jeg vil til hendes fødselsdag lave hendes værelse om, da hun nu er startet i skolen og skal have et "stor pige" værelse. Jeg kan bare slet ikke se, hvordan der kan være plads til skrivebord og seng.

Pt har hun en lille seng på 70x160 cm, og vi overvejede en ny på 90x200 cm, men tænker der ikke er plads...

Hun har en skabsvæg, så sengen kan ikke være for enden af værelset, da lågerne så ikke kan åbnes. Vi er villige til at beholde den gamle seng lidt endnu, men hvordan med skrivebord og stol? Kan hjælpe, så hun får den bedste fødselsdagsgave?

Med venlig hilsen Sabine Louise Jørgensen

indretningstips ombygning plan a
© Lone Barslund

Kære Sabine.

Jeg har tegnet et par forskellige indretninger af det lille værelse, som kræver lidt forskelligt af jer mht. økonomi og tid, men I kan jo plukke i ideerne og tage det lidt hen ad vejen.

Forslag B er det enkleste; Her afmonterer I skabslågerne, gør skabet fint indvendigt med maling eller tapet og monterer to nye bøjlestænger, hvor tøjet hænger synligt og er nemt at få fat i selvom den nye seng står delvist ind foran.

Til alt det andet tøj anskaffer I en kommode med skuffer. Bagved døren er der plads til en høj reol og i forlængelse af den placerer I et skrivebord med et par hylder over, i samme dybde som reolen. Det giver rigtig god plads til bøger, m.m.. og så er der stadig godt med gulvplads tilbage i værelset, ligesom vinduet ikke spærres af møbler.

Forslag C bevarer det indbyggede skab men døren rykkes 95 cm, så der bliver plads til sengen bag døren. Det giver skrivebordsplads i det modsatte hjørne og plads til en høj reol imellem dør og skab.

I Forslag D er døren også rykket men kun 65 cm, så der kan blive plads til både skab og skrivebord bagved døren. Skabsnichen er også ændret, hvor lågerne er fjernet, der er malet eller tapetseret indvendigt og så er der sat hylder op i nichen, hvor den nederste i højden flugter med sengemadrassen, så den fungerer som sengebord med plads til lampe, m.m.. Her er der også plads til en lav reol og en lille lænestol.

Mange hilsener og tillykke med fødselsdagen, Lone.

© Lone Barslund
© Lone Barslund
© Lone Barslund