indretning børneværelse
© Getty Images

Hvordan indretter vi et meget lille børneværelse?

Hvordan indretter man et børneværelse, hvor der virkelig ikke er meget plads? BO BEDREs indretningsarkitekt har et forslag.

Hej BO BEDRE

Jeg faldt lige over jeres hjemmeside og kunne se, at man kunne søge gode råd til indretning, så det prøver jeg lige. Jeg skal indrette et børneværelse til en 8 1/2-årig pige på meget få kvadratmeter. Rummet er ret småt og ikke muligt at ændre formen på, ej at flytte døren, som går indad i rummet.

Jeg synes, det er svært at se en god mulighed for indretning af så lille et rum. Rummet skal meget gerne kunne indeholde en seng og et skrivebord samt opbevaringsplads til diverse legetøj. Alternativet er, at hun skal sove i køjeseng inde på storesøster på 10 1/2 års værelse ved siden af. Det, synes jeg, ikke er helt optimalt. Så gode råd søges.

Jeg har overvejet, om man kan specialbygge en lidt kortere seng, der kan stå under vinduet, men der er jo en radiator... Kan man stille noget ved den? Vi bor til leje, så vinduer og døre kan ikke flyttes rundt på. Der behøver ikke være plads til tøjopbevaring.

Gode idéer modtages... Gerne nogen, der ikke er alt for dyre.

Håber I kan hjælpe med at se nye muligheder for indretning af et meget lille børneværelse.

Med venlig hilsen Sarah

LÆS OGSÅ: 5 tips til indretningen af børneværelset

Lone Barslunds plantegning efter hendes forslag til indretning af det lille børneværelse.
© Lone Barslund

Hej Sarah

Her kommer alligevel forslag til indretning af værelset:

– En lang hylde/radiatorskjuler på hele vinduesvæggen med borede huller i toppen til varmeafvikling

– Boksmadras 85 x 180 cm - der er flere firmaer, der laver dem på mål, blandt andre danskrestlager.dk

– 1,5 bogkasse 70 x 70/35 x 70 cm under det lille vindue med en dybde på 30 cm

– Et klædeskab fra Ikea med en bredde på 50 cm, en dybde på 35 cm, og en højde på 220 cm til diverse, samt lille skrivebord, hvor placeringen udnytter gangarealet, der er til søsterens værelse

Bedste hilsener Lone Barslund

Lone Barslund

Lone Barslund

Lone Barslund er bygningsarkitekt og har indrettet alt fra boliger til virksomheder. Hun har en omfattende viden om – og erfaring med – både indretning og ombygninger af private hjem.

 Lone Barslund har rådgivet BO BEDREs læsere i over 20 år.