Ethvert børneværelse skal have en gyngehest

FDB Møbler relancerer Børge Mogensens serie af børnemøbler – nærmest fuldstændig tro mod de originale tegninger. Men familien er blevet udvidet. Børge Mogensens barnebarn har designet en gyngehest til serien.

børge mogensen nye børneserie
© PR

Børge Mogensen tegnede sine børnemøbler i 1946, hvor hans egne børn var på vej. Og nu vækkes de små stole og borde igen til live af FDB Møbler. Serien blev fredag præsenteret i historiske rammer på spillestedet Jazzhus Montmartre i København, hvor Børge Mogensen nød at komme. Og et nyt medlem havde sneget sig ind i familien af børnemøbler: En lille naturfarvet gyngehest.

For ethvert børneværelse skal have en gyngehest. Og det skal enhver børnemøbelserie selvfølgelig også. Men sandheden er, at Børge Mogensen har aldrig tegnet én, mens han arbejdede på FDB-tegnestuen – på de originale fotos af børnemøblerne, er det Kay Bojesens gyngehest, der troner så fint frem ved siden af.

børge mogensens nye børnemøbel tremmeseng
© PR

Men nu har Børge Mogensen-serien fået sin egen. Og hesten er designet i Børge Mogensens ånd, eller så tæt på den, som man overhovedet kan komme. Designeren bag den nye gyngeheste er nemlig Børge Mogensens barnebarn, Sarah Moutouh, der oprindeligt er uddannet beklædningsdesigner. Gyngehesten er hendes møbeldebut, og hun kalder det en kæmpe tillidserklæring, at hun har fået opgaven på sine skuldre. Men på mange måder har det også været ganske naturligt, forklarer hun.

– Vi børnebørn er vokset op i det her miljø, og det har jo gjort, at vi på en eller anden måde har fået et Børge-DNA.

Der var heller ikke så langt fra beklædningsdesign til møbeldesign, som hun troede, og derfor har den største udfordring været at skære alt det overflødige fra og finde det helt rigtige hesteudtrykket.

børge mogensens nye serie af børnemøbler
© PR

– Børge var mester i at tage alt det overflødige væk. Det har i virkeligheden været noget af det sværeste. Men det handlede for mig om at finde et udtryk, som kunne gå i spænd med serien og finde et hoved til hesten, som nærmest blev et ikon for en hest. Og der kiggede jeg faktisk på skakbrikker, og det er den vej, jeg har fået idéen til designet, fortæller hun og tilføjer:

– Kay Bojesens hest er så smuk og original i sit udtryk, og jeg har med vilje ladet være med at kigge på den, fordi vi slet ikke måtte gå den vej. Og jeg synes, vi har fundet frem til et udtryk, som er i tråd med Børges stil.

Børge Mogensen gyngehest i børnemøbelserie
© PR

Men til serien hører også en tremmeseng. Derudover lanceres bænke, stole og borde også i en rustrød og en blå farve. Den røde er fundet i arkiverne og defineret af Børge Mogensen selv, mens FDB tegnestuen har udviklet den blå farve, som bestrides af Peter Mogensen, en af Børge Mogensens to sønner.

Serien sælges fra uge 44, mens gyngehesten er en prototype. Den færdige model kommer på markedet i december. Priserne varierer fra 1299 kr. for en børnestol til 3499 kr. for tremmesengen.