© Royal Copenhagen

Billedkunstner Mette Hannemann står bag poetisk ny Royal Copenhagen-kollektion

Inden længe lancerer Royal Copenhagen endnu en ny samarbejdskollektion, og denne gang har de slået sig sammen med billedkunstner Mette Hannemann, der også tidligere har designet for den kongelige porcelænsproducent.

Nyt designsamarbejde

Mette Hannemann og Royal Copenhagen har tidligere samarbejdet om ”Hannemann Projektet”, og nu har de altså fundet sammen igen for at give sig i kast med endnu et samarbejde.

Denne gang er der kommet en serie af smukke unikavaser ud af det, som er dekoreret med en særlig airbrushteknik, der oprindeligt blev udviklet i 1884.

Mette Hannemann har videreudviklet teknikken og gjort det muligt at skabe en unik dybde i dekorationerne, der er udført i blå underglasurfarver.

© Royal Copenhagen

Lette naturmotiver

Dekorationerne tager udgangspunkt i blomster, fugle og naturscener, som med den opdaterede airbrushteknik bliver meget let og akvarelagtig.

De fleste af formene stammer fra Royal Copenhagens gemmer, men Mette Hannemann har også dekoreret nogle nyere, riflede vaser med de smukke motiver.

© Royal Copenhagen

Poetisk udtryksform

Resultatet er en fantastisk vaseserie med let abstrakte motiver, der passer smukt ind i Royal Copenhagens stil, og alligevel har de et helt anderledes udtryk.

”Mette har en helt særlig poetisk udtryksform,” fortæller Niels Bastrup, kreativ direktør for Royal Copenhagen.

”I mødet med Royal Copenhagens underglasursteknik, som hun behersker helt exceptionelt, fremkommer de fineste værker med en nærmest æterisk skrøbelighed.”

© Royal Copenhagen

Events i Aarhus og København

Et begrænset antal unikavaser fra den nye samarbejdskollektion præsenteres d. 18. maj i Royal Copenhagens Concept Store i Aarhus for at markere byens status som Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Eventen ligger fra kl. 14-17, og alle er velkomne i butikken.

I juni måned afsløres endnu en specialproduktion af Mette Hannemann, denne gang i Royal Copenhagens Flagship Store i København.

Det sker d. 15. Juni, og her kan du opleve Mette Hannemanns værker bestående af stel- og serveringsdele samt flere af hendes voluminøse blomstermalerier.