vola vandhane
© Vola

Vola fylder 50 år

I 2018 er det 50 år siden, de første Vola-armaturer blev designet af Arne Jacobsen. Nu giver Vola et indblik i deres produktion.

Nytænkning af vandhanens udtryk

Grundlæggeren af Vola, Verner Overgaard, arbejdede på en idé om at bygge alle rør og tekniske dele ind i væggen, så det kun var de æstetiske elementer som var synlige for forbrugeren.

Den idé delte han med Arne Jacobsen, som netop havde vundet arkitektkonkurrencen om Danmarks Nationalbank. Arne Jacobsen blev begejstret for ideen omkring det nye koncept og arbejdede videre med designet. Det resulterede i, at de første Vola-armaturer blev designet i 1968 til Danmarks Nationalbank.

Efter Arne Jacobsens død, arbejdede Vola videre med Arne Jacobsens arkitekter og medarbejdere og designeren Teit Weylandt. Der blev udviklet flere armaturer og tilbehør til køkken og bad.

vola jubilæum
© Vola

Prisbelønnet brand

Allerede et år efter de første Vola-armaturer blev sat i produktion, fik virksomheden deres første pris. Vola modtog ID-prisen i 1969 som en anerkendelse af deres nyskabende design.

Virksomheden fik stor anerkendelse i både Danmark og udlandet, og i 1974 blev køkkenarmaturet KV1 udvalgt til den permanente samling på MoMA i New York.

vola vandhane
© Vola

40 år blev fejret

I 2008 kunne Vola fejre 40-års-jubilæum, og det var i forbindelse med det jubilæum, at det nye Vola Academy blev indviet. Bygningen ligger ved siden af fabrikken og bliver brugt til at vise armaturerne frem og undervise installatører. Vola Academy bliver også brugt til internationale konferencer for arkitekter om design og arkitektur.

Bygningen er tegnet af Aarhus Arkitekterne, nu Link Arkitektur, og Vola arbejder stadig sammen med Link Arkitektur om bl.a. produktdesign. Samarbejdet har ført til innovative produkter, som har modtaget internationale designpriser.

Vola Academy
© Vola

50 års jubilæum i 2018

Vola har inviteret internationale arkitekter og indretningsfolk til deres fabrik i Horsens for at se, hvordan de kendte armaturer bliver produceret.

Til jubilæet er der lavet en film fra fabrikken i Horsens, hvor man får indblik i håndværket omkring produktionen. Man kan opleve, hvordan mennesker og maskiner sammen får produceret Volas kvalitetsprodukter. Hver anden måned i 2018 kommer der en ny film, der viser produktionen af et nyt produkt.

Se Volas jubilæumsfilm her.

Vola holder jubilæumsevents hele året for at fejre deres 50 år i deres mange internationale showrooms. Vola har showroom i Pakhus 48 i Københavns Nordhavn.

vola
© Vola