© Geberit

Trend: Opgradér dit badeværelse med geometriske former

Badeværelset er blevet et leverum på lige fod med stuen og køkkenet – og det kan ses på måden, vi indretter det på. Først rykkede nye farver ind på væggene, og nu er tiden kommet til at lege med formsproget.

I årtier er badeværelser blevet indrettet efter stort set samme praktiske formel. Hvide klinker, få personlige detaljer og minimalistisk stil på grænsen til det sterile. Men de seneste år er en ny tendens begyndt at blomstre. Badeværelset er nemlig i højere grad blevet et sted for velvære. Et integreret rum i boligen, som vi ikke bare suser ud og ind ad, men faktisk opholder os i. Derfor skal omgivelserne også gerne være indbydende.

Lidt efter lidt er nye farver og materialer flyttet ind, og senest er interiør i nye, mere moderne geometriske former begyndt at dukke op. Håndvasken skal ikke absolut være rund, og toilettet skal ikke nødvendigvis se ud, som det altid har gjort. Det er med andre ord lettere end nogensinde før at skabe et badeværelse, der skiller sig ud. Mangler du inspiration, så se med her, hvor vi deler tre tips til at indrette med geometriske former.

Gå efter badeværelsesmøbler, der både er dejlige at se på og at bruge. Geberits Xeno² serie er designet med geometriske linjer udvendigt og intelligente funktioner som lys og push-open-mekanismer indvendigt.

© Geberit

Vælg former, der komplementerer hinanden – fx som her, hvor vasken fra Geberit VariForm på elegant vis følger de skarpe linjer på møblet fra samme serie.

© Geberit

Tænk i komplementære faconer

Cirkulær, rektangulær, oval og ellipse. Mulighederne er mange, når du skal vælge, hvilke former du vil have på dit badeværelse, og med lidt kreativitet kan du sammensætte dit eget unikke udtryk. Sørg dog for, at der er en rød tråd i de valg, du træffer. Ligesom der er nogle farver, der passer perfekt sammen, er der også visse faconer, der komplementerer hinanden godt, og mikser du for mange forskellige i ét rum, kan det skabe mere kaos end ro.

Start med at vælge en primær form, der skal udgøre de store linjer i rummet, og sæt så dit personlige præg med udvalgte detaljer i andre skulpturelle faconer. Du kan for eksempel give et kantet skab selskab af en rund vask eller lade et toilet i en utraditionel form bryde linjerne i en ellers minimalistisk indretning.

© Geberit