To arkitekttegnede badeværelser med hver deres udtryk

Begge badeværelser i hjemmet har marmor og terrazzogulve som grundelement, men der udover er de vidt forskellige.

Drama & glam vs. blidt og feminint

Et hus i Kartoffelrækkerne på Østerbro har fået to nye arkitekttegnede badeværelser: det ene dramatisk med messingfronter, det andet med blide pasteller. Begge har dog marmor og terrazzo tilfælles.

© Martin Sølyst

Vaskeskabet er et smukt stykke håndværk, med indfatning af Nero Marquina-marmor og messingplader sat på gennemfarvet sort limtræ. Som kontrast er valgt en tynd hvid bordplade og vask i Corian. Lågkrukke fra Broste Copenhagen, produkter fra Moshi Moshi Mind, og billede fra Stilleben – et linoleumstryk af Monika Petersen.

© Martin Sølyst

Gulvene er støbt i terrazzo, designet i samarbejde med Odorico Studio, og væggene er konstrueret ud fra et ønske om en ubrudt flade over hele væggen. Lampen over spejlet er customized af et vennepar. Armaturet er fra Cea, glaskrukken fra Helle Mardahl.

Renovering af hus og bad

Når man køber et gammelt hus, er man oftest nødt til at lave nye planløsninger og især renovere badeværelser. Det måtte Marianne Kolenda Kruse og Kasper Kruse Kolenda også. De flyttede ind i et byhus i Kartoffelrækkerne fra 1887 med to mindre badeværelser placeret på to etager.

© Martin Sølyst

Konstruktionen af badekarret er asymmetrisk og leger med vinklerne i et skarpt geometrisk formsprog. Og så er karret længere end de fleste. Kurv fra Magasin, håndklæde fra Liewood og produkter fra bl.a. Aesop og Moshi Moshi Mind.

Enkle løsninger og funktionalitet

Parret ønskede sig nogle helt moderne rum med grafiske og enkle løsninger og med funktionalitet som højeste prioritet.

En skabsvæg i det ene rum stod højt på listen, men også ønsket om at tilføre kant og overraskelse til rummene, så udtrykket ikke blev alt for forudsigeligt.

Endelig var parret enige om, at de to rum skulle have forskellige funktioner og derfor også fremstå helt forskelligt, også selvom materialerne skulle være de samme.

© Martin Sølyst

Elementerne har fået en lys kitfarvet beklædning, der giver et roligt udtryk op mod den rosa Perlino-marmor. Lampen er Disc and Sphere fra Atelier Areti, som er monteret ind i spejlet for at opnå et helhedsindtryk. Vasken er af Corian, og armaturet er fra Cea.

Teamwork med arkitekt

Parret allierede sig med arkitekt Kasper Feldt og brugte et moodboard som arbejdsredskab, hvor de gennem tid havde samlet billeder af deres drømme og visioner: farver, materialer, æstetik, stiludtryk osv.

Alle skillevægge på etagerne blev fjernet, så rammerne for, hvad der kunne lade sig gøre, var pludselig vide.

– Når man får en opgave af denne slags, er det vigtigt først at gøre sig klart, hvilke funktioner hvert rum skal have. Badeværelset på nederste etage bliver mest brugt som toilet og er ikke et rum, man opholder sig længe i. Derfor kunne vi tillade os nogle dramatiske løsninger som messingvæggene. Badeværelset ovenpå har mere karakter af et baderum, et helle, hvor man opholder sig længe. Derfor måtte stemningen gerne være afslappet med blidere toner, fortæller Kasper Feldt.

© Martin Sølyst

Væggen er malet med farven Hague Blue fra Farrow & Ball, og grebene er fra Ferm Living. Badekåberne er fra Moshi Moshi Mind.

© Martin Sølyst

Marmoren Rosa Perlino dominerer farveholdningen og bliver understøttet af den hvide Corian-vask og lyse kitfarvede skabselementer af indfarvet laminat. Håndklædet er fra Liewood.

Forene de to badeværelser

Begge rum har marmor og terrazzogulve som grundelementer som en hyldest og et link til det gamle byggeri. Men ellers er de helt forskellige: det ene grafisk stramt, og det andet legende uhøjtideligt.

© Martin Sølyst

Rummet er langt og smalt, men superfunktionelt. Farverne er mere “soft” end i det andet bad, nemlig pasteller og støvet blå. Begge bade har toilet fra Flaminia.