badeværelse badekar træ plante
© Jared Rice / Unsplash

Sådan får du naturen ind på badeværelset

Organiske materialer og planter tilføjer varme og liv på dit badeværelse. Find inspiration til din indretning her.

Et frisk pust til badeværelset

Badeværelset kan være svært at indrette og bliver ofte nedprioriteret, men med få ændringer kan du skabe et rum som er indbydende og dejligt at opholde sig i.

I de kolde vintermåneder, hvor naturen er mere grå end grøn, kan naturmaterialer give dit hjem et løft og skabe ro i din indretning. De organiske materialer vil give badeværelset et roligt og hyggeligt udtryk.

Tilbehør i træ

Fliserne på et badeværelse er ofte i kolde farver, men elementer i træ kan tilføje mere varme og liv. Træets organiske udtryk står i kontrast til badeværelsets skarpe linjer og skaber derved dynamik i rummet. En baderist i træ er fx nem at tilføje til alle størrelse af badeværelser, og vil med det samme skabe en følelse af hjemmespa. Det samme gælder en smuk skammel eller en håndklædeholder i træ.

Bordplader i træ

En lidt mere krævende, men også virkelig iøjnefaldende og stemningsskabende mulighed, er at tilføje en bordplade i træ. Det skaber en stemning af luksus og velvære, og det varme organiske træ passer fantastisk ind i et badeværelse.

Brug planter

Planter og blomster tilføjer liv til ethvert rum - også dit badeværelse. Vælg de planter som passer til dit badeværelse, alt efter hvor meget naturligt lys der kommer ind, så sikrer du at dine planter lever længere.

Er dit badeværelse i sorte og hvide nuancer vil en grøn plante være en forfriskende farve. Du kan også vælge planter eller blomster, som har flere farver, for at få et mere livligt og friskt udtryk.

Find inspiration til hvilke planter du skal vælge her.

Plantevæg

Du kan gå all-in på planter og lade det være et bærende element i dit badeværelse. Med en plantevæg flytter naturen indenfor og skaber en stemning som gør dit badeværelse helt unikt.

Plantevæggen vil gøre dit indeklima bedre, og den vil tilføje en masse liv til rummet. Hold resten af badeværelset enkelt, så rummet stadig er roligt og afslappet.

Tapet med planter

Brug din fantasi, når du vil flytte naturen ind på dit badeværelse. Det kan være et billede eller et tapet med palmer, blomster eller andet fra naturen, som kan give dit badeværelse et helt nyt og eksotisk udtryk.

Lad resten af badeværelset være roligt og vælg nogle få farver til armaturet, så tapetet bliver det bærende element i rummet.

Se flere eksempler med tapeter på badeværelset her.