Prisvindende, offentligt toilet ligner ikke noget, du nogensinde har set før

Det offentlige toilet i Narita Lufthavn, Japan - med hvad der ligner gennemsigtige facader - har netop vundet Japans Transportministeriums pris som årets toilet.

Glem alt om, hvordan du tror, offentlige toiletter skal se ud. For i Narita Lufthavn i Japan har Klein Dytham Architectures skabt et offentligt toilet, der fuldstændig sprænger rammerne for, hvor æstetisk, anderledes og slet og ret genialt et offentlig toilet kan indrettes.

Gallery TOTO er navnet på toilettet, der samtidig fungerer som et showroom for det japanske badeværelsesbrand TOTO. Og toiletterne er så fornemt indrettede, at det for nyligt vandt prisen som årets offentlige toilet i en kåring foretaget af det japanske transportministerium.

Men det er et sælsomt syn, der møder en, når man først ser toiletterne. For med hvad der ligner gennemsigtige vægge, får man illusionen af, at man som toiletgænger intet privatliv har. Det er dog netop det – en illusion. For væggene er i virkeligheden LED-skærme, der afspiller allerede optagede sekvenser, så det ser ud som om, at alt fra ballerinaer til feststemte mennesker benytter toiletterne.

Når man træder indenfor, så bliver man mødt at et nærmest futuristisk design, der er holdt i stramt, hvidt design, mens hver enkelt af de 10 toiletter er indrettet med landskabsbilleder, der er forskellige fra bås til bås. I videoen herunder kan du selv opleve, hvordan det prisvindende offentlige toilet tager sig ud, og vi tror, at du vil give os ret i, at det ville være herligt, hvis disse designtanker også blev overført til de danske offentlige toiletter.