Nordisk zen

Med Bali i tankerne har Hellerup-parret skabt et eksklusivt velværerum fyldt med underspillet luksus og en afslappet, personlig zen-stemning.

© Tim Wahlfried

Parret i Hellerup var ikke i tvivl om udtryk og stil, da turen kom til masterbadeværelset under den omfattende totalrenovering af deres smukke patriciervilla tæt på Øresund.

Yndlingsrejsemålet er Bali, og inspireret af mange rejser dertil gennem årene ønskede parret at skabe et lækkert og rummeligt wellness-rum, der kunne lede tankerne hen mod et luksusresort.

Stilen skulle være nordisk og enkel i harmoni med resten af husets indretning, men med en zen-lignende stemning, der kunne indbyde til afslapning og en meditativ fordybelse ‑ præcis som parret havde oplevet det på nogle af de resorts, de har opholdt sig i på Bali.

Det 25 m2 store badeværelse på villaens førstesal er tidløst og enkelt indrettet med hvide vægge og matsorte fliser i skifter på gulvet og i brusnichen. De store skiferfliser på 90 x 90 cm er fra Workform Køkken.

Ved dobbeltvasken træder den balinesiske inspiration tydeligt frem. Bordpladen er lavet af importeret Bali-træ lagt på et skuffemøbel fra Workform Køkken, mens det lange spejl er sat i en bred rustik ramme lavet af gammelt drivtømmer fra Bali. Badekarret fra Duravit indbyder til afslapning og velvære med lys i lanternen og lidt læsestof.

Men fornemmelsen af luksusresort får man for alvor i den over to meter lange bruseniche med glasdør i midten og indgang fra begge sider. Det spektakulære brusearmatur består af en 90 cm stor plade i rustfrit stål monteret helt oppe under loftet med to indstillinger: en indercirkel til “almindeligt” brus eller det vandfaldlignende shower med vand fra hele pladen. Og så er der pludselig ikke langt fra Hellerup til Bali ...

© Tim Wahlfried

Ren velvære i zen-badeværelset med levende lys i gulvlanternen og lidt læsestof under det lange karbad. Badekarret er fra Duravit, gulvlanternen fra Norr11, mens håndklædestigen er en gave, lignende fås hos Broste eller Tine K. Home. De sort-hvide fotografier over badekarret er taget af husets kvindelige ejer.

© Tim Wahlfried

Små detaljer som vintage-rejseuret og de rustikke olieflakoner tilfører varme og personlighed til rummets ellers enkle nordiske stil.

© Tim Wahlfried

Håndvask-armaturerne i mat stål er fra Hansgrohe, mens vasken er fra Duravit.

© Tim Wahlfried

Bordpladen er lavet af træ importeret fra Bali og lagt på et skuffemøbel fra Workform Køkken. Den rustikke spejlramme er lavet af drivtømmer, ligeledes fra Bali. De runde krukker med låg er fra Norr11, mens trækurven til håndklæder er bragt med hjem fra Bali. Bemærk det lidt usædvanlige valg af Bestlite-lamper i et badeværelse: De virker perfekt nedtonende på det strigente nordiske look og forstærker rummets varme og hyggelige stemning.