Her er vasken i centrum

Få inspiration til at sætte dit eget præg på badeværelset med en eksklusiv vask, der tiltrækker sig opmærksomhed.

© Kasper Kamuk/Skovdal & skovdal

I et af Skanderborgs nyere villaområder ligger dette enkle og minimalistiske bad, som ejerne bl.a. har opdateret med en eksklusiv vask designet af brdr. Bouroullec. Med sine organiske former og flere plateauer tilfører den rummet personlighed og tiltrækker sig opmærksomhed.

Mange kender sikkert situationen. Man flytter ind i et nyt hus, som man ikke selv har været med til at bygge og disponere. Alting er sådan set fint og klar til indflytning, men man føler sig alligevel fristet til at sætte sit eget præg på rummene ... og lige lave lidt om, så det matcher ens egne behov og drømme. Sådan havde familien her i Skanderborg det også. De flyttede ind i deres nye funktionalistiske villa, og stilen passede egentlig perfekt til deres meget enkle, minimalistiske smag. Men de valgte at opdatere både det primære badeværelse og gæstebadet, som begge var indrettet med badmoduler fra et køkkenfirma. De bibeholdt moduler og fliser, men satte ny sanitet, nye armaturer og nye spejle op. Valget faldt på Philippe Starcks og brdr. Bouroullecs revolutionerende design for Duravit og Axor fra Hansgrohe. Især vaskene på begge badeværelser skiller sig ud fra mængden. De har en helt unik facon med deres flere plateauer og organiske, bløde kurver - og deres lækre, fløjlsbløde coating. De er både tidløse og nutidige ... og tilpas anderledes. Vi har forsøgt at løsne lidt op på den stramme stil, også ved bl.a. at hente lidt træ og natur ind. Ellers kunne vi godt risikere, at det hele blev for klinisk og koldt. Vores nøgleord var komfort og velvære, da vi gik i gang med at etablere badene på ny. Med en travl hverdag er det vigtigt for os, at vi kan slappe af og finde ro herude. Det er jo et rum, hvor man bruger tid - kvalitetstid - hver dag og måske lige er lidt alene og lader op, fortæller manden i huset.

© Kasper Kamuk/Skovdal & skovdal

Badeværelset er på ca. 10 m2 og helt enkelt som i de fleste nybyggede huse. På vægge er der hvide fliser fra Villeroy & Boch. Gulv og bordplade er i sort granit. Det væghængte toilet er Duravit Starck 3 med Pressalit-toiletsæde, ovenover trykplade i glas fra Viega. Skammel fra Muubs.

© Kasper Kamuk/Skovdal & skovdal
© Kasper Kamuk/Skovdal & skovdal

Axor Bouroullecs smukke vask og Axor Bouroullec 1-grebs armatur med høj tud, begge dele er fra Hansgrohe. Kosmetikspejl er også Axor Bouroullec fra Hansgrohe. Badekarret er Duravits Starck 3. Kay Bojesens Abe hænger ned fra en lille Axor Bouroullec-hylde fra Hansgrohe. Herpå står en stribet kurv fra Søstrene Grene og en lille taske fra House Doctor.

© Kasper Kamuk/Skovdal & skovdal
© Kasper Kamuk/Skovdal & skovdal

Gæstebadet er også blevet ekviperet med Axor Bouroullecs smukke vask og Axor Bouroullec 1-grebs armatur med høj tud, begge dele fra Hansgrohe. Vægspot, Matrix Uno, er fra Flash Light.

© Kasper Kamuk/Skovdal & skovdal

Brusersæt er Raindance Air Select fra Hansgrohe.

© Kasper Kamuk/Skovdal & skovdal

En ældre Johan Richter-plakat med grafik af Finn Hjernøe skabt til en udstilling på Musikhuset Aarhus/Aarhus Rådhus/ Dansk Arkitektur Center skaber farve og liv i badet.