Her er håndklædet, der aktivt dræber 99% af al bakterievækst

Håndklæder kan være lidt af en bakteriebombe, men sådan behøver det ikke være.

Copenhagen Towel by Nordifakt
© Nordifakt

Bakteriedræbende design

Håndklæder kan være lidt af en bakteriebombe, og netop på grund af den hurtige vækst som bakterier kan have, anbefaler eksperter, at man vasker sit håndklæde ved 60 grader, efter man har brugt det 2-3 gange - men det er der ikke mange der gør.

Den nye danske designvirksomhed Nordifakt har nu udviklet et håndklæde, der aktivt dræber 99% af al bakterievækst.

Dermed kan man altid kan tørre sig i et rent håndklæde, man kan vaske mindre og dermed spare både vand og CO2.

– Ganske enkelt, så binder vi naturligt sølv salt til håndklædet, og sølv har den egenskab, at det er bakteriedræbende, siger Trine Johansen, medstifter af Nordifakt.

Laboratorietests viser, at sølvet forbliver i håndklædet i hele dets levetid - hvis man vasker håndklædet ca. 1 gang om måneden, så vil teknologien holde håndklædet 99,9 % bakteriefrit i 8 år. Derefter begynder teknologiens effekt at mindskes, og tekstilet vil være klar til genbrug.

Smart bæredygtighed

Med tanke for økologi og bæredygtighed har Nordifakt arbejdet med at indarbejde eco-technology, for på den måde at gøre helt almindelige hverdags-produkter både smartere og mere bæredygtige.

– Vi skal ikke tilbage til “hestevogns-teknologier” for at beskytte miljøet. I stedet skal vi bruge den teknologiske udvikling som allerede er til rådighed, til at gøre vores produkter både smartere, sundere og bedre, siger Trine Johansen, medstifter af Nordifakt.

Nordifakt estimerer, at med Copenhagen Towel by Nordifakt, kan en familie med 4 personer spare 1.800 liter vand om året ved at reducere antallet af vaske med håndklæder. Og eftersom man ikke skal vaske sine håndklæder ved 60 grader for at slå bakterierne ihjel, men kan nøjes med 30 grader, kan samme familie spare knap 2.000 kg CO2 pr. år, hvilket svarer til en flyvetur fra London til Berlin.

Copenhagen Towel er lavet af 100% økologisk bomuld og bærer Oeko-tex certifikatet. Håndklæderne findes i tre størrelser og to farver.

Håndklæderne kan købes via presale i denne Kickstarter-kampagne. Nordifakt har allerede opnået den støtte, der skal til for at håndklæderne sættes i produktion.

Nordifakt
© Nordifakt