Dette smukke badeværelse emmer af ro og hverdagsluksus

I et hus på 820 m² i Nordsjælland er der seks badeværelser, som alle er et besøg værd - særligt det der er placeret i husets kælder.

Grå vask af Nero Marquina-marmor, der er sandblæst for at give en rå struktur. Armaturet er Dornbracht.

For at huset ikke skal slå sig, er rummets 17 m² lavet af mikrocement, der materialemæssigt giver et naturligt udtryk sammen med den enkle, lange, grå vask af Nero Marquina-marmor, der er sandblæst for at give en rå struktur. Armaturet er Dornbracht.

© Maja Karen

Minimalisens mekka

I et stort hus i Nordsjælland finder man i kælderen hjemmets helle. Badeværelset er et pragteksempel på minimalistisk raffinement, hvor skønheden findes i enkelheden, og roen hviler mellem toner af grå.

Et hvidt skab, der er designet af Matrikula Studio

Stilig opbevaring er der også tænkt på i form af et hvidt skab, der er designet af Matrikula Studio. Bag lågerne er der ladestationer til telefoner og elektronik, og der er indfræsede riller indvendigt.

© Maja Karen

Hverdagsluksus

Et badeværelse er en hverdagsluksus – et sted, hvor vi kan være os selv. Det er det første sted, vi går hen, når vi står op, og her, vi ender dagen, før vi går i seng. Det er et rum, der er allestedsværende i vores liv, og med det ligger der en selvfølgelighed i at gøre noget ekstraordinært ud af det.
I et hus på 820 m² i Nordsjælland er der seks badeværelser, som alle er et besøg værd. Særligt er dog den ro, som man finder i det badeværelse, som er placeret i husets kælder. For her er kælet for detaljen, og det definerer den fornemmelse, der er i rummet.

Kælderbadeværelset

At træde ind i kælderbadeværelset er som at træde ind i et refugium eller en badeanstalt, hvor der er en stemning af noget næsten sakralt med rummets buede hvælving og de grå toner. Husets badeværelsesstil følger en bestemt rød tråd, der bunder i Matrikula Studios stil, der hæger om enkelheden og den ro, det giver. Selv beskriver familien det som ren god smag, som falder i deres. Oveni er de begejstrede for at have arkitekter og designere til at tænke funktionalitet og modernitet ind i deres indretning på et så dekorativt og avanceret plan, som de ikke selv kendte til.

© Maja Karen

Godt håndværk og smukke detaljer

Det er designvirksomheden Matrikula Studio, som står bag. Faste elementer er dels godt håndværk, dels gode materialer, men også de mange finesser i både det, som er umiddelbart synligt for øjet, og det, som sanserne mærker og ser.
Det minimalistiske badeværelse kan syne simpelt, men der ligger et stort raffinement i samspillet mellem kontraster – fx mellem den rustikke indfarvede spartel på væggen og den blanke cement på gulvet, den bløde buede åbning og de ellers skarpe firkantede linjer, såvel som måden, hvorpå man har leget med materialernes naturlige differentiering af nuancen grå. På den måde har man skabt et badeværelse fuld af både askese, ro, modernitet og underspillet luksus.