© LAUFEN

Dette badeværelse er indbegrebet af hverdagsluksus

Ved hjælp af lækre materialer og nytænkende løsninger er et råt kælderlokale blevet forvandlet til et moderne velværerum. Se det fine resultat, som emmer af afslapning og samtidig er tro mod 50’er-villaens tidsånd.

Fra opbevaringsrum til samlingspunkt

I 2006 overtog Joane og hendes mand en gammel, charmerende murermestervilla i Næstved, der havde haft samme ejer, siden huset blev bygget engang i 50’erne.

Siden har de løbende renoveret og sat i stand. Først i stueetagen og dernæst på førstesalen. Men ekstrarummene i kælderen har de ikke vidst, hvad de skulle gøre med – lige indtil coronapandemien lukkede verden ned, og timerne hjemme blev flere.

Parret drømte om et helle i boligen, hvor de kunne trække sig tilbage og puste ud, både alene og sammen med deres børn, og således gik de i gang med at forvandle et 16 kvadratmeter stort kælderrum til et badeværelse ud over det sædvanlige.

"Vores tanke var, at det skulle tilføje noget luksus og velvære til boligen og være sådan et sted, vi havde lyst til at gå ned og bare være. Vi bruger det faktisk ret meget. Når ungerne er puttet, går min mand og jeg tit ned i saunaen og snakker," fortæller Joane.

Sauna på badeværelset

Parrets drøm var at skabe et velværerum. Blandt andet har de fået plads til en infrarød sauna og valgt et toilet med douchefunktion.

Spastemning i kælderhøjde

Udover den infrarøde sauna, som stod højt på prioriteringslisten, er der også skruet op for luksussen i badet. Bruserummet er så stort, at flere kan bade på én gang, og i den ene ende er der indbygget en elegant stenbænk, hvor man kan sidde og nyde roen.

"Det bedste ved rummet er klart størrelsen og pladsen. Det er det, der gør, at det er blevet et opholdssted frem for et rum, der bare skal opfylde nogle praktiske behov, som det gælder med husets oprindelige badeværelse i stueetagen," forklarer Joane.

Samtidig oplevede parret, at både byggeproces og indretning blev en hel del lettere af, at det nye badeværelse ikke skulle laves ud fra en bestemt opskrift:

"Vi har ikke ligget søvnløse over de valg, vi skulle tage. Indretningen er opstået ud fra en mavefornemmelse, og hvad vi lige har haft lyst til. Eksempelvis landede vi på de mørke, lidt bronche-agtige fliser på gulv og vægge for at skabe en afslappet, nærmest hulestemning, der står i flot kontrast til det lyse badeværelsesmøbel fra Laufen."

De stramme linjer på vask og badeværelsesmøbel skaber en rød tråd til den enkle stil i resten af huset. Begge er fra Laufens Val-serie.

Badeværelsets bruserum er så stort, at flere kan bade på én gang.

Douchetoilettets svævende design tilføjer et let og elegant touch til rummet.