Den italienske minimalist

Godt nok er Christian Markussen ikke rigtigt italiener, men til gengæld varmblodet tilhænger af moderne og stringent baddesign fra støvlelandet.

© Andreas Mikkel Hansen

Om det er en ny villa i Horsens eller et hotel med 200 værelser, der skal have nye badeværelser, så har Christian Markussen fra Catalano Danmark aldrig problemer med at komme på ideer til indretning, møbler og materialer.

Men da turen kom til familiens eget bad i Birkerød, var det en anden sag.

–Det var nok det sværeste, jeg har prøvet. Der var så meget at vælge i mellem, især når man ved, hvad der kommer af nyt design hele tiden, fortæller han.

Det lille badeværelse stod over for en helt nyindretning, da 1950’er-bungalowen blev sat i stand – og de mange muligheder trak ombygningen af familiens bad i langdrag for den ellers erfarne badmand.

© Andreas Mikkel Hansen

Christian Markussens lille bad er helt enkelt, men superfunktionelt indrettet med masser af diskrete og lækre detaljer.

© Andreas Mikkel Hansen

Håndklæderadiatoren Domino er endnu en italiensk sag i børstet stål, designet af Matteo Thun for italienske Tubor.

© Andreas Mikkel Hansen

Der blev brugt lang tid på at vælge materialer og møbler til badet, så familien kan holde ud af at leve med det i mange år. De smukke, sandgrå fliser fra italienske Lea er brugt både på gulvet og ved bruseren. Brusenichen er fra Cesana, og det indbyggede hvide højskab i hjørnet fra Sign – også italiensk.

© Andreas Mikkel Hansen

I kælderen lige under familiens daglige bad øverst i bungalowen, har Christian Markussen indrettet et ekstra badeværelse. Stilen er den samme med sandgrå fliser fra Lea og håndvask, spejle og tilbehør fra Catalano. Det indbyggede badekar fra Cesana er et, som især familiens tre piger nyder.

© Andreas Mikkel Hansen

Christian Markussen har sammen med sin partner agenturet på italienske Catalano i Skandinavien. Stilmæssigt spænder brandet vidt, over alt fra vilde farver, dekorativ engelsk country til det helt stramme italienske design, som Christian Markussen selv er tilhænger af.