Afslappende og industriel hjemmespa

Rå beton og grønne planter skaber sammen en skøn stemning i familiens hjemmespa.

badeværelse indretning spa  beton mørkt sort
© Pernilla Hed

Bruser- og badhjørne. Badekarret er støbt i beton. De lakerede matte og mørkegrå fliser ligger rundt om badekaret for at skabe et lidt højere niveau. Armaturet er fra Tapwell.

Fokus på afslapning og velvære

Familien Löfling bestemte sig, for nogle år siden, for at lave en gennemgribende renovering af deres hus. De kontaktede deres slægtning, arkitekten Johan Israelson, og gik i gang. En central del af den store ombygning var husets badeværelse.

Familien ønskede et rummeligt badeværelse, som skulle føles lidt som et spa-område. Her skulle der være fokus på afslapning og velvære. Toilettet blev placeret uden for badeværelset i et separat rum, og der blev også bygget et stort og funktionelt vaskerum, så alle kedelige rutiner blev adskilt fra den spa-zone, som badeværelset skulle være.

badeværelse indretning spa planter beton
© Pernilla Hed

Badekarret er støbt i beton, og armaturet er fra Tapwell. På væggene er der grå fliser fra Marrakech Design. Badehåndklæder, badesalt og olier er fra Love Warriors.

Ro og harmoni

Familiens stil er gennemført industriel, og derfor var det naturligt, at badeværelset blev holdt i samme stil. Bad og vask blev støbt i beton, og brusevæggen er sat sammen af en sort metalramme og glas. Armaturerne til badekar, bruser og håndvask er alle i stål og lavet af det svenske mærke Tapwell. De grå fliser på væggene spiller sammen med den rå beton på badekarret og vasken, og de marokkanske fliser på gulvet tilføjer, med sit livlige mønster, en lethed til de ellers lidt tunge materialer. Spejlskabet, over vasken, er holdt i samme industrielle stil som resten af badeværelset, og er designet af Johan Israelsons firma, Deer Design.

Hele badeværelset ånder af ro og harmoni, på trods af de rå materialer og sorte detaljer. Et par store planter er placeret i vinduet, hvor de skærmer for forstyrrelser og skaber en intim atmosfære. Lyset falder smukt gennem de to store åbne vinduer, hvilket får badeværelset til at føles lyst og luftigt, på trods af de mange mørke farver. Det industrielle hjemmespa er blevet lige netop den oase, som familien ønskede, det skulle være.

badeværelse indretning spa pynt vase
© Pernilla Hed

Smukke fjer i brun glasvase glæder øjet. Ligeså gør den balinesiske opbevaringskrukke samt vasen, som begge er fra Love Warriors.

badeværelse indretning spa spejl vask
© Pernilla Hed

Håndvask, skab og spejlskab er lavet af Deer Design. Armaturet her er også lavet af Tapwell. De fine vaser er almindelige glasflasker tilført ståltråd, som er rustet naturligt. De små vaser, duftende svampe og sæber er fra Claus Porto.