5 tips: Sådan gør du badeværelset personligt

Mangler dit badeværelse en ny stil, eller måske en helt renovering? Her er 5 ting du skal tænke på, inden du begynder at indrette badeværelset.

Vælg stil og farver - hold dig til dem
© INR, Sara Landstedt / House of Pictures, Agape

Inden du begynder på den helt store renovering eller ommøblering af badeværelset, er det godt at have lagt en overordnet plan for, hvilken stil du kunne tænke dig. På den måde undgår du en rodet stil med for mange forskellige udtryk. Er du til det klassiske look, eller vil du hellere have et badeværelse med masser af farver?

Mix materialer
© bedrebad.dk, IKEA; Peter Madsen,

Du skal ikke være bange for at kombinere forskellige materialer. Et badeværelse kan stå rigtig flot i sine klassiske hvide farver, men kan også peppes op med en blanding af forskellige fliser, badeforhæng, tapeter, eller brug af træ, beton eller sten i indretningen.

Detaljerne skaber personligheden
© Copenhagen Bath, Bedrebad.dk, Camilla Van Der Tempel

Uanset om du har et stort eller lille badeværelse, så er der altid plads til personlighed – og denne kan tilføres på mange forskellige måder. Er du til en utraditionel messing vandhane? Eller nyder du at have flotte billeder hængt op? Det er de små ting, der kan gøre hele forskellen. Personligheden skinner også igennem ved valget af evt. tapet, farven på håndklæderne og hvilket spejl du vælger. Kun fantasien sætter grænser.

Badet i lys
© Jasmin Kodzha, The Visit Av Studiopepe, sfgirlbybay.com

Belysningen er endnu et vigtigt element på badeværelset. Det er skønt med flere lyskilder, da de hver i sær skaber forskellige stemninger. Det skarpe lys ved spejlet er essentielt, når der skal lægges make-up eller barberbladende findes frem. Videre er noget mere afdæmpet lys også populært, da det tilfører badeværelset en wellness-stemning. Levende lys både med og uden duft er også et hit for stemningen på badeværelset.

Indret efter størrelsen
© Gert Skærlund Andersen, Pia Enghild, bedrebad.dk

Størrelsen sætter selvfølgelig begrænsninger ved indretningen, men det er også ofte begrænsningerne som fremmer kreativiteten. Ved det store badeværelse kan man nemmere lege med mørke farver og tunge materialer. I det lille badeværelse i københavner lejligheden kan man også indrette med farver, men man skal passe på, at det ikke bliver for tungt. Et godt råd til det mindre badeværelse er, at en glasbruseniche ikke mindsker rummet med sine gennemsigtige flader. Videre tilfører store spejle også luft til det mindre rum.