Arne Jacobsens berømte værelse 606 har fået en lillebror

Arne Jacobsens design bliver hyldet mere nu end nogensinde før. Senest med en relancering af værelse 506 på Radisson Blu Royal Hotel.

Da SAS Royal Hotel stod færdigt i 1960, anede ingen, hvor stor betydning Arne Jacobsens arkitektur og design ville få. Hvis arkitekten havde rejst frem i tiden til 2014, ville han have fået galoperende storhedsvanvid ved synet af sine produkter, der er spredt ud over hele kloden.
A
rne Jacobsen tegnede alt - fra facaden til bestikket i restauranten. Og de globale succeser, Ægget, Svanen og Dråben, blev også skabt til hotellet, der i dag hedder Radisson Blu Royal Hotel. Det var verdens første designhotel og Københavns første skyskraber.

Værelse 606, som har stået urørt i mere end 50 år, er stadig et tilløbsstykke. Nu findes der også et værelse 506 på etagen under, og valget af designer faldt denne gang på spanske Jaime Hayon, der også var med til at relancere Dråben tidligere på året for Fritz Hansen. I modsætning til Ægget og Svanen har Dråben ikke tidligere været i produktion, men forbeholdt hotellet og samlere. Nu fås den som ny og i lækre 2014-farver.

Jaime Hayon er helt starstruck over opgaven og viderefører værelset i en ånd, som han mener er Arne Jacobsen værdig:

  • Det var en kæmpe ære, da jeg fik lov til at redesigne Dråben, og nu har jeg fået en endnu mere unik mulighed for at træde i mit idols fodspor, siger den spanske designer. Til værelse 506 har han valgt en farveskala, som ligger i tidsånden og samtidig sagtens kunne tilhøre 60'erne, især den støvede grønne og de blå toner træder frem. Til gengæld er det abrikosfarvede tæppe en helt særlig Jaime Hayon-finesse.

Værelse 506 er netop indviet og kan bookes af alle med en særlig designinteresse.