6 blomster som er perfekte til din gulvvase

Pift det tomme hjørne i stuen op med en elegant gulvvase fyldt med blomster. Vi guider dig til 6 forskellige blomster, som passer perfekt til de store gulvvaser.

Hortensia i smukke pastelfarver
© Getty Images

Den fyldige og farverige

Hortensiaens fyldige og farverige blomsterhoveder er perfekte til den store gulvvase, og de kan fylde enhver tom plads ud på fineste vis.

Den smukke blomst findes i alt fra en afdæmpet hvid farve til en skrap pink eller lilla farve, og der er derfor rig mulighed for at vælge lige netop den hortensiafarve, som understøtter de øvrige farver i din indretning bedst.

Smukke, lange roser
© Getty Images

Den klassiske

Roser er altid en god idé, og til gulvvasen er det heller ingen undtagelse. Tag bladene af rosens lange stængler, så deres spinkle udtryk kan give et luftigt og elegant look i en stor gulvvase.

Du kan enten have et par enkelte roser stående i en stor vase og på denne måde skabe et let udtryk, eller du kan fylde vasen og skabe en tæt buket af smukke roser for et mere fyldigt og stringent udtryk.

Store solsikker i glasvase
© Getty Images

Den sommerlige

De smukke, gule solsikker emmer af sommer og passer rigtig godt til en høj gulvvase, som kan holde styr på blomstens lange stængler.

Blomstens store hoved gør, at du sagtens kan nøjes med en enkelt solsikke i en gulvvase, men en samling af flere solsikker kan også være rigtig flot.

Solsikker kan tilføre den dejligste sommerstemning og nogle glade farver til din indretning, og de vil helt sikkert fange gæsternes opmærksomhed.

Hvide liljer i vase
© Getty Images

Den elegante

Liljer er enormt smukke og elegante, og egner sig perfekt til gulvvasen. De fine blomster spreder sig i alle retninger, når de samles i en buket, og giver buketten et fyldigt look, som på fineste vis kan pifte ethvert tomt hjørne op.

Liljer fås i mange flotte farver herunder en neutral hvid, en sart lyserød eller en skrap orange. Det giver dig dermed rig mulighed for at matche buketten med de øvrige farver i din indretning.

Grene fra haven i gulvvase
© Getty Images

De rå og vilde

Gå på opdagelse i haven og find dine yndlingsgrene. Man kan ofte finde masser af flotte grene med blomsterknopper i haven, som man kan klippe af og tage med indenfor i en gulvvase. Her kan blomsterknopperne få lov at springe ud og bringe den dejligste forårsstemning ind i dit hjem.

Når du bruger havens grene indenfor, skaber det et råt og naturligt udtryk, som let pifter et ellers neutralt, nordisk look en smule op.

Lyserøde chrysanthemum blomster i gulvvase
© Getty Images

Den smukke og enkle

Chrysanthemum er en smuk og enkel blomst, som du kan finde i alverdens farver.

Du kan kombinere forskellige farver for et vildt og legende udtryk, eller du kan holde dig til en enkelt farve for et mere stilrent og enkelt udtryk.

Brug den enkle og farverige blomst i en gulvvase og bring på denne måde masser af liv og flotte farver ind i din indretning.