View through an open door into a spacious, unique living room in
© depositphotos.com

3 grunde til at beklæde stuegulvet med sildebensparket

Sildebensparket er en stensikker klassiker inden for gulve. Det er der mange gode grunde til, og her får du 3 af de vigtigste.

I de fleste boliger udgør stuen hjemmets hjerte, og derfor gør man sig som regel ekstra umage med netop dette rum. Af samme grund er det også oplagt at beklæde stuegulvet med det smukke og tidløse sildebensparket.

Det er nemlig en luksuriøs fornemmelse at sætte foden, og lade øjnene hvile på, det klassiske gulv. Her er 3 gode grunde til at vælge et sildebensparket til stuen.

1. Det bliver ikke mere eksklusivt

Sildebensparket er dronningen af gulve, og hun forbindes ofte med herskabelighed. Der er nemlig ikke noget gulv, der udstråler eksklusivitet i samme grad. Når man træder ind i en stue belagt med sildebensparket, får man en fornemmelse af kvalitet og luksus.

Du opnår selvfølgelig det mest eksklusive udtryk, hvis du vælger en dygtig leverandør med speciale i netop sildebensparket. Det kunne eksempelvis være gulvfirmaet Kastrup Gulve, som har lagt kvalitetsgulve siden 1991 og har en særlig passion for sildebensgulve.

Her kan du være sikker på, at de massive træstave til gulvet er nøje udvalgt blandt de bedste leverandører på markedet. Du kan også få både professionel gulvafslibning og gulvlakering, så dit gulv opnår en smukkere overflade og en længere holdbarhed.

2. Hvert sildebensparket er helt unikt

Udover at sildebensparket har et eksklusivt og luksuriøst udtryk, er det også helt unikt, hvilket er én af de helt store grunde til gulvets popularitet. Det lægges i et sildebensmønster af træstave i fx eg. Stavene består altså af et levende materiale, hvorfor de med tiden vil kunne antage forskelligartede nuancer og patina.
Det betyder, at der ikke er to sildebensparketgulve, som er ens, og at dit gulv vil være helt dit eget. Desuden kan du præge det med behandlinger af forskellig art, så det i endnu højere grad kommer til at falde i din smag og stil. Hvis du drømmer om et helt unikt gulv, er sildebensparket altså the way to go.

3. Dit gulv holder i mange år, hvis…

Sildebensparket har potentiale til at holde sig smukt og funktionelt i rigtig mange år. Et gulv lagt af et kyndigt gulvfirma, samt stave i høj kvalitet, vil dog kunne holde en hel del længere end et billigere alternativ. Og lige når det kommer til sildebensparket, kan det altså godt betale sig at gå efter kvalitet.

Ved at vælge godt håndværk og lækre materialer (fx røget egetræ) får du et sildebensgulv med en imponerende holdbarhed. Faktisk kan de bedste sildebensgulve leve gennem generationer, uden at de kræver den helt store vedligeholdelse.

Det er til gengæld ikke nødvendigvis tilfældet, hvis du vælger et billigere gulv, som ofte vil have en kortere holdbarhed og kræve mere vedligeholdelse. På den lange bane kan det altså godt betale sig at berige stuen med et gulv af smuk og høj kvalitet.