100 % drengeværelse

Et stort drengeværelse i Højbjerg uden for Århus gik fra at være lidt trist og kedeligt til et utroligt opholdsrum med masser af personlighed – og fodbold, skibe, trommer og kødædende planter.

Indretningsekspert Birgit Tarp
© Kim Ahm

Jeg har brug for hjælp til at lave noget nyt på mit værelse. Sådan lød det klare opråb fra den 10-årige dreng, der bor øverst i familiens patriciervilla i Højbjerg ved Århus. Umiddelbart har han godt nok et fantastisk værelse – stort som en balsal og med masser af lys. Bagsiden af medaljen er dog de tydelige store udfordringer, da værelseter meget upraktisk at indrette med mange skråvægge.

BO BEDREs indretningsekspert Birgit Tarp strøg til hjælp og lyttede til drengens passion for fodbold.

Værelset fik integrerede skabe med masser af skjult opbevaring samt en kæmpe collage med drengens fodboldhelte. Dekorativ og funktionel på samme tid. Klaser af lys i form af 10 stk. glødepærependler blev placeret forskudt tre steder i loftet. Der blev kreeret to størrelser af runde borde lavet af malede træplader og gamle bildæk inkl. hjul.

Medaljer
© Kim Ahm

1 time - Seje gummibånd Stærke fodbolddrenge vinder medaljer. Men hvordan får man dem til at indgå i indretningen på en flot måde. Her er det løst med tre seje gummibånd på hver side af karnappen. Båndenes forskudte placering skaber bevægelse i ophænget, og kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan hænge i båndene.

Opbevaring i drengeværelset
© Kim Ahm

1 dag - Cool opbevaring Sidebord og opbevaring i ét. To runde topplader i sortmalet mdf, tre hjul monteret på bordets bund og to gamle, hvidsprøjtede bildæk. Bildækkene er blevet meget rå i kraft af, at sprøjtemalingen ikke dækker dækkenes sorte basisfarve 100 %.

Fodboldcollage
© Kim Ahm

1 weekend - Mega fodboldcollage Ideen var fra starten at integrere den skjulte opbevaring med værelsets beboers store passion for fodbold. I stedet for at have plakaterne hængende spredt over hele værelset, blev de samlet på skabene som en stor, dekorativ collage.

Kødædende drengeværelse
© Kim Ahm

Overalt i det store værelse afspejles nu drengens personlighed og interesser. I fodboldvæggen, i trommesættet, i modelskibene på det nye skrivebord, i de kødædende planter. Det er hans værelse.