Tagterrasse | Skøn urban oase med udsigt over byen

På toppen af København har Michala Jessen skabt en urban oase fyldt af grønne kroge, bløde tekstiler og rå keramik. Hendes tagterrasse er en eksklusiv lounge med unik storbyudsigt.

tagterrasse københavn havemøbler
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En hyggelig oase

Tagterrassen er med sine 120 kvadratmeter et stort, ekstra rum, der gør lejligheden endnu større. I bambushjørnet er planterne arrangeret som en smuk hæk, der opdeler terrassen. Liggestolene er over 15 år gamle, vejrbidte og nærmest sølvgrå, mens hynder og hørhåndklæder er fra Rue Verte.

marmorkirken udsigt københavn lejlighed

Udsigten til Marmorkirkens lysegrønne kuppel bliver næsten ikke bedre.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
tagterrasse københavn havemøbler

Interiøret er holdt i grå nuancer, der skaber et moderne og varmt udtryk. Puder og plaider skaber en blød og hotelagtig loungestil. De er fra Rue Verte.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Et frirum

Midt i København ligger Michala Jessens eksklusive tagterrasse. Faktisk er placeringen så prominent, at både Marmorkirken og den russiske Skt. Aleksander Nevskij Kirke er blandt de nærmeste naboer – og alligevel er stedet et frirum med højt til himlen og ro til at trække vejret.

– Heroppe mellem hustage og kirkekupler glemmer man næsten, at man er midt i Københavns pulserende centrum. Selv om vinteren nyder vi godt af tagterrassen, som får lejligheden til at virke meget større og giver udsyn til de smukkeste solopgange og masser af lys, siger Michala Jessen, der ejer interiør- og designbutikken Rue Verte, som hun stiftede i 1994 sammen med Julie Brandt.

tagterrasse københavn lejlighed
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
tagterrasse københavn havemøbler udsigt

Udsigten over Københavns tage og de gyldne kupler fra den russiske Skt. Aleksander Nevskij Kirke skaber rammerne for en skøn middag. Parasollen er købt i Johannes Fog i Lyngby, spisebord og stole med smuk patina er et 15 år gammelt fund, mens jernkonsollen og skærebrætterne af oliventræ er fra Rue Verte.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Sanselig luksus terrasse

Samme år flyttede hun ind i sin lejlighed, og den kom med et stort uudnyttet dæk, der løb hele vejen rundt om facaden. Det skulle der selvfølgelig laves om på, og i dag er tagterrassen fyldt med grønne, hyggelige kroge, spiseplads og flere lounge-områder, der skaber en flydende overgang mellem inde og ude. Terrassen fungerer derfor som en forlængelse af lejligheden, hvor familien laver mad, spiser, slapper af og hygger sig sammen.

Michala Jessen har, i tråd med universet i butikken, indrettet sig med materialer som velour, rå keramik og naturtræ, der taler til sanserne. Hun er inspireret af sin livslange kærlighed til boutique-hoteller, og stilen er præget af blød luksus i afstemte farver, der skaber en tilbagelænet og rolig atmosfære med klare referencer til hendes interesse for internationalt design. Yndlingsstedet på terrassen er derfor også på en af de behagelige solsenge i bambushjørnet, hvor der er sol hele dagen og læ, når det blæser.

tagterrasse københavn haveindretning

I et hjørne af tagterrassen pynter en unik skål af teakrod fra Rue Verte.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
tagterrasse københavn havemøbler

Tagterrassen kommer virkelig til sin ret lige mellem to af Københavns mest majestætiske kirker.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Grøn oase midt i storbyen

De mange planter er arrangeret i grupper og danner hyggelige, eksotiske miljøer, der bryder terrassens store, åbne rum og skaber
dynamik. Og Michala Jessen har helt bevidst valgt at holde sig fra at indrette med blomster.

– I en bylejlighed med denne type tagterrasse synes jeg ikke, det må blive for romantisk. Derudover kommer små blomster ikke til sin ret her, fordi der, i bogstaveligste forstand, er så højt til loftet, at de næsten forsvinder. Desuden er der rigtig meget vind og sol, så det er meget begrænset, hvad der kan overleve heroppe, siger hun.

I stedet faldt valget på stedsegrønne planter, som holder den
særlige plet på toppen af København så grøn og skøn som mulig,
hele året rundt.

tag terrasse københavn havemøbler

Et fredfyldt spot langs kanten af tagterrassen. Både hynden, de indonesiske lerkrukker, den runde læderpuf, vintagebakken, martiniglassene, puderne og hørplaiden er fra Rue Verte.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
tag terrasse københavn havemøbler

Den brede tagterrasse emmer af fred og ro. De bløde møbler og de smukke lerkrukker skaber en skøn oase af stilhed på toppen af København.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad