Stilren terrasse i vilde omgivelser

En knudret hvidtjørn rådnede, og det gav plads til, at arkitekt Hanne Kjærholm kunne forstørre sin terrasse. Den ligger i forlængelse af det hus & have, hun tegnede i 1961, og som hendes mand, Poul Kjærholm, tegnede møbler til.

© Kim Ahm

Da Hanne Kjærholm tegnede huset ved Øresunds kyst i 1961, var der kun et lille trædæk foran huset mod vandsiden. Huset var det første på vejen og tegnet og bygget med respekt for den omkransende natur. Derfor fik den smukke, mere end 100 år gamle hvidtjørn lov til at blive stående. Men da den rådnede og gik til for nogle år siden, så arkitekten sit snit til at udvide uderummet.

–
Formålet var at forstørre arealet og give plads til børn og børnebørn, når de er på besøg. Nu kan vi holde middagsselskaber udendørs i vores have, og det kunne vi ikke før, fortæller Hanne Kjærholm og fortsætter:
–
Med den beliggenhed er der intet bedre end at sidde ude på en sommeraften. Det har vi haft rigtig meget glæde af, og det fungerer helt efter hensigten, siger Hanne Kjærholm. For eksempel er det nu blevet en tradition i familien, at sankthansaften holdes i det kjærholmske have. Med udsigt over et natblåt Øresund og med kig til lysende bål på stranden.

© Kim Ahm

Den betagende udsigt over Øresund er en daglig vitaminindsprøjtning for Hanne Kjærholm. På bordet ses Poul Kjærholms PK-bowl i granit.

© Kim Ahm

Når vejret ikke er til udeliv Når vejret ikke er til udeliv, kan havudsigten nydes fra de store vinduer til havsiden. Lave skamler og bord af Poul Kjærholm fra Fritz Hansen.

© Kim Ahm

Fra bæger til bad Det store askebæger i marmor blev oprindeligt tegnet til Fredericia Rådhus, da Poul Kjærholm i 1963 skulle møblere bygningen. Her stod det i lobbyen. Karret fungerer i dag som fuglebad i Hanne Kjærholms forhave.

© Kim Ahm

Hanne Kjærholm