© Markilux

Sådan skaber du en luksuriøs terrasse, du kan nyde hele sommeren

Med fem lækre løsninger og smarte tips kan du opgradere til en drømmeterrasse ud over det sædvanlige.

Der er ikke længe til, at de skønne forårs- og sommerdage ankommer, og terrassen skal stå klar. Men hvordan kan du opgradere til en luksuriøs terrasse, som vil få dine gæster til at måbe?

En ekstraordinær terrasse kræver ekstraordinære løsninger. Her er fem lækre tilføjelser og idéer, som løfter både looket og komforten af din terrasse og sikrer, at hverken du eller dine gæster har lyst til at gå indenfor.

1. Forlæng aftenerne med vilde varmelamper

Hvis du gerne vil forlænge sommeraftenerne på terrassen, sådan at du ikke behøver at søge indenfor, efter solen er gået ned, bør du investere i gode terrassevarmere. Når du kan varme dit udeareal ordenligt op, kan du endda også nyde kølige forårs- og efterårsdage udendørs.

Der findes et hav af forskellige varmere – og heldigvis også en del luksusudgaver. Udover el- og gas-terrassevarmere findes der eksempelvis smarte infrarøde terrassevarmere, som du kan styre direkte fra din mobil. En ekstraordinær løsning er desuden varmelamper, som allerede er indbygget i din markise.

Den tyske virksomhed Markilux laver luksuriøse markiser, som blandt andet kan fås med indbyggede varmekilder og LED-spotlights. Foto: Markilux

2. Sæt stemningen med en udebar

Vil du gerne blive hos dine gæster hele aftenen og slippe for at gå frem og tilbage fra køkkenet – selv hvis der skal laves lækre cocktails? Investér i en eksklusiv udebar eller en stilfuld mobilbar på terrassen.

På den måde skaber du en festlig stemning, og så har du altid drikkevarer, glas og nødvendige snacks ved hånden, som du kan byde dine gæster på. Kig efter én med kølebeholder, så dine drikkevarer og din mad altid holdes kold.

3. Nyd dit udeareal i alt slags vejr med en markise eller pergola

En pergola eller markise gør, at du kan overdække din terrasse eller dit udeareal, så du altid kan være udenfor uanset vejret. Udover at de er enormt praktiske, kan flere af modellerne desuden få din terrasse til at emme af luksus.

Et godt eksempel er den nye Pergola stretch fra Markilux, som har et elegant og minimalistisk look. Det er en luksuriøs pergola på aluminiumssøjler, hvor markiserne ovenpå kan styres og køres ud med en fjernbetjening, så du selv kan vælge, hvor meget der skal tildækkes. Markiserne er UV-resistente og vandtætte, så terrassen beskyttes for for vind og vejr.

Med en Pergola stretch kan du hygge dig i din have eller på din terrasse – uanset vejret. Foto: Markilux

4. Kræs for detaljen, når det kommer til indretning

Udover de praktiske ting, er det vigtigt at bruge tid på stilfuld indretning og udsmyking, hvis du ønsker en terrasse ud over det sædvanlige. Bring for eksempel liv til møblerne med anderledes hynder og puder, lav kroge med siddepladser og tæpper eller dekorér med smukke lanterner og krukker. Det skaber en behagelig sommerstemning og sikrer, at din terrasse ikke bliver for kold og upersonlig.

Et godt tip er at bruge naturen til at bryde med den regelrette flade. Det kan være masser af planter, et anlagt vandløb eller store, rustikke sten. Det forstærker samspillet mellem haven og huset.

Markilux' nyeste produkt Pergola stretch har i 2021 vundet en German Design Award. Foto: Markilux