Denne villa er indbegrebet af magi

Her skal parret blive gamle, fortæller de om villaen, der er beliggende et stenkast fra Øresunds bredder.

Dianna og Jes Brinch

Dianna og Jes Brinch er begge selvstændige og har sammen døtrene Alberte og Olivia.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse
Huset

Terrassen er belagt med italienske sten, der passer smukt ind i omgivelserne og er nemme at holde. Med til hovedhuset hører også et lille strandhus, som ligger helt ned til vandet med egen badebro. For at komme til huset skal familien blot krydse Strandvejen, og så kan de lege, at de tager på miniferie. Alle møblerne er fra Skagerak.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Udeliv ved bredden af Øresund

Familien Brinch bruger al den tid, de kan, udenfor – i haven, på terrassen eller til vands i en sejlbåd. Her er der masser af hyggelige kroge, al fresco-middage og frisk luft under åben himmel og i de lyse nætter.

Familiens båd

Familiens båd, som ligger ved deres private badebro. Når vejret er til det, tager de alle fire en tur ud på vandet og nyder friheden.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Drømmehuset

Inden Dianna og Jes Brinch fandt drømmehuset i sommeren 2019, nåede de at bo i lejlighed på Vesterbro, købe hus i Nivå og få døtrene Alberte og Olivia. Men så var det der. Huset. I Helsingør med en forhave, der stopper, hvor Øresund starter.

– Vi har begge altid drømt om at bo ved vandet og har nu den ro i maven, der siger, at her skal vi bo altid og blive gamle sammen, fortæller Dianna om den 260 m2 store patriciervilla.

Havemøblerne

Havemøblerne i egetræ fra Skagerak bliver med tiden bare pænere med patina.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse
Rullevogn fra Skagerak

Rullevognen er fra Skagerak, og lanternen er fra Cane-line.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Et magisk udeliv

Huset er omringet af grønt på alle sider, og til grunden hører der et strandhus med terrasse og badebro direkte ud i Øresund. Arkitekturen kan dateres tilbage til 1920 og er siden 2011 blevet gennemrenoveret løbende. Stilen indenfor er varm og hyggelig: Tænk fransk landstil møder stuklofter og sprossede vinduer. Men det er nu udendørsarealerne, som sætter prikken over i’et. Hele forhaven er magisk på alle årstider takket være vandet, fortæller Dianna.

– Vi bruger vores terrasser virkelig meget, året rundt. Det er vores frirum, og vinteren igennem higer vi efter at komme ud under åben himmel. Vi laver mad i vores udekøkken og spiser derude, så snart det er muligt i det tidlige forår, sommeren igennem og helt indtil det tidlige efterår, hvor vi tænder terrassevarmere og Morsø Forno-pejsen.

Haverum

Der er ofte fisk på menuen. Alberte på otte år elsker at sidde på badebroen og trække rødspætter og skrubber i land.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse
Haverum

På bordet er der gjort klar til gæster med glas fra Holmegaard, Hav-stellet fra Royal Copenhagen, der fuldender det maritime look, samt grå tallerkener fra Normann Copenhagen. Både Dianna og Jes elsker at have gæster i haven og ser frem til sommeren 2021.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

En have med små rum

På terrassen kan man altid finde et sted at sidde med kig over Øresund, ligesom man altid kan finde et spot med læ, hvis det blæser.
Der er mange forskellige niveauer i haven, så det føles nærmest som små rum, man går ud og ind af. Der løber ligeledes en terrasse langs husets førstesal, som parret har udgang til fra deres soveværelse, og her nyder de morgenkaffen, hver gang vejret tillader det.

Morsø-grill

Morsø-grillen er havens og sommerens madalter. Der er ikke grænser for, hvad der kan skabes med varme fra både gas- og kulgrillen samt pizzaovnen. Selve modulerne er flytbare og kan rykkes efter ønske og har praktisk opbevaringsplads til både brænde og diverse grillredskaber. Dianna har fundet nogle gamle franske trækasser, der har været vin i, og de flettede kurve og æblekassen er fra et havecenter.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Fælles interesser

Familien har de sidste mange år haft båd: Jes, der kommer fra Fanø, har sejlet hele sit liv og ejer i dag, foruden virksomheden Zenergy, bådudlejningsservicen Boatflex, der giver bådejere mulighed for sikkert at udleje deres båd til private.
Dianna er også vokset op tæt ved vandet i Humlebæk og har gjort sin passion for mad og opskriftudvikling til sin levevej med bloggen Gourministeriet.

– Da vi begge har en stor interesse for mad, er det oplagt selv at fange fisk fra båden eller fra badebroen. Der findes ikke noget som at komme hjem med friskfangede fisk og tilberede dem over kul – og så sidde ved vandet og spise dem.