Cool i Milano? Find en rooftop garden

Tagterrasser er den nye trend i Milano – den nyeste er lavet, så den kan ændres efter årstiderne eller publikums behov.

Milano er en by, hvor trafik og mennesker fylder – og støjer – meget. Som en reaktion på det, er der flere steder i byen blevet indrettet store tagterrasser – rooftop gardens – hvor man kan trække sig væk fra storbyens larm. Kommer man lidt op i højden, kan man nemlig helt glemme, at man er midt i en millionby, når fuglene fløjter, og man sidder mellem grøntsager, blomster og andre planter.

Arkitektegnet rooftop

Milanos nyeste rooftop garden ligger i det smarte Brera-område, og er designet af arkitektbureauet Piuarch oven på deres egen kontorbygning. Den er opbygget af en række palle-lignende moduler, der kan sættes sammen. Det giver mulighed for at lave en roofgarden på en ret simpel måde, samtidig med, at det er nemt at opdele taget i områder til blomster- og grøntsagsbede, siddepladser osv.

Palle-strukturen er let at afmontere igen, således at man kan bygge taghaven om, hvis man i en periode vil udvide nogle af områderne.

Udover det rent afstressende i, at kunne finde ro og summende bier midt i Milanos hverdag, og at skabe et stykke natur midt i byen, er taghaven også god for det omgivende miljø. Regnvandsopsamling og de store områder med planter betyder, at en stor del af regnvandet genbruges. Samtidig øges afstrålingen af sollys, hvilket reducerer behovet for aircondition.

I øjeblikket er haven opdelt i områder med buskadser, urter, medicinske planter og grøntsager, og arkitektfirmaet har blandt andet åbnet for skoleklasser, der bruger haven til at lære om naturens cyklus.