Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan kan du undgå indbrud, mens du er på sommerferie

Annonce Mørklagte boliger og ingen tegn på liv. Indbrudstyve har helt særlige pejlemærker, de går efter, når de udvælger et mål. Få vores tips til, hvordan du trygt kan tage på ferie uden at bekymre dig om ubudne gæster.

Med sommeren for døren er det snart tid til sommerhusferie og weekendture i det ganske land. Det kan gøre din bolig og dine ting sårbare over for tyve, der lusker rundt i boligkvarterene i sommersæsonen. Men hvordan sikrer man sig bedst muligt mod indbrud, så man undgår ubudne gæster, mens man er væk? Vi har samlet tre råd til dig, der gerne vil gøre det lidt sværere for tyvene at finde ud af, om du er hjemme eller bortrejst.

Lad det rode en smule

Selvom det kan være rart at komme hjem til et helt rent hjem, hvor det hele står skarpt og ryddeligt, kan det faktisk være en god idé at lade det rode en lille smule – både inde og ude.

Lad for eksempel noget opvask stå ved håndvasken eller på spisebordet, eller lad noget af ungernes legetøj flyde lidt i stuen. Undgå også at dække havemøblerne til på terrassen, og lad noget af dit havegrej ligge fremme i haven. På den måde kan du skabe små tegn på liv, så potentielle tyve tror, du er hjemme.

© Signify - Gør det hyggeligt i haven og svært for indbrudstyve at tyde, om du er hjemme eller ej med de smukke Impress-væglamper fra Phillips Hue.

Brug smart lys med timere

Intelligent belysning er lækkert at have i hjemmet og i haven, så du med farver og indstillinger kan skabe lige den stemning og funktion, du ønsker. Men det kan også være ganske praktisk, når du skal på sommerferie eller weekendtur.

Med udendørsbelysning fra Philips Hue kan du indstille alle lamper til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter på dagen, så du på den måde kan sikre dig livstegn i boligen, hvis ikke du er hjemme. Lad det for eksempel tænde, når solen går ned, eller lad få lamper i haven være tændte gennem hele natten, så tyvene tror, du er hjemme.

© Signify - Med Lily-spots fra Phillips Hue kan du lyse dine træer og din sti til hoveddøren smukt op og samtidig snyde tyve til at tro, at der er nogen hjemme.

Post ikke billeder af værdifulde genstande

Det kan virke harmløst at dele et billede af din nye vase eller dit nye designermøbel, men der kan være knapt så venlige folk, der kigger med på sociale medier - snedige tyve bruger nemlig medier som Instagram til at afsøge mulige tyvekoster.

Undgå derfor motiver, hvor man tydeligt kan afkode, hvor du bor eller hvor mange designermøbler og andre værdigenstande, der findes i din bolig. Du kan selvfølgelig sagtens poste billeder af dit hjem, men har du for eksempel dyr og sjælden kunst på væggene, kan det være en idé at tage dem ned eller lade dem være slørede, hvis du tager billeder af hjemmet.