Nyt designvidunder med 360 graders lyd fra B&O og topdesigner Cecilie Manz

Den nye bluetooth højtaler fra B&O har kun været kort tid på markedet, men har allerede taget verden med storm - men kan den leve op til prisen?

Beoplay A1
© B&O

B&O har måske lagt et lille guldæg med deres nye Beoplay A1 bluetooth-højtaler.

Det er den danske topdesigner Cecilie Manz, der med vanlig sans for funktionelt design og enkelthed i formen har formgivet den 600 gram lette og runde højtaler.

Flere af de store toneangivende gadget-sites har allerede lagt sig pladask ned for det smukke look og den gode lyd.

Designtidsskriftet Wired skriver, at Beoplay A1 næsten er for smuk til at være en højtaler. Samtidig er den gennemgående tråd i de første tilbagemeldinger, at lyden til fulde kan leve op til udseendet.

Macrumors overskrift til deres anmeldelse lyder for eksempel: "Denne bluetooth lyder faktisk bedre end den ser ud".

Ishockeypuck? Feltflaske?
© B&O

I flere omtaler bliver Beoplay A1 sammenlignet med en ishockey puck.

  • "Den ligner ikke en stor ishockey puck i sølv, men snarere en stor smuk ishockey puck i sølv," skriver Wired.

Det er helt sikkert, at designeren Cecilie Manz ikke har tænkt på nogen sportsrekvisit. Heller ikke en feltflaske, som andre vittige hunde foreslår med reference til den grønne udgave af bluetooth højtaleren.

Som så mange andre af den højt profilerede designers arbejder har Cecilie Manz også her arbejdet indefra og ud med det primære fokus på funktion - først derefter har designet materialiseret sig.

Udseendet lader til at gå direkte ind på folk, allerførste gang de ser Beoplay A1.

- “I don’t know what it is exactly, but I want it.” citerer Wired således en kommentar fra én på kontoret, der første gang så højtaleren.

Surround sound
© B&O

Beoplay A1 sender lyden ud i i alle verdenshjørner. Højtalerens surround sound er så gennemført, at det endda kan være vanskeligt at lokalisere, hvor lyden helt præcist kommer fra, hvis man kommer forbi et sted, hvor bluetooth'en ligger og spiller.

Et anden fin detalje ved Beoplay A1 er den fløjlsagtige struktur på basen, der gør, at højtaleren bliver liggende der, hvor man lægger den fra sig.

Der er også mulighed for at tilslutte en mikrofon via bluetooth. Det kan sagtens være medvirkende til at give bluetooth-højtaleren en fremtid som bærbær højtaler til foredrag og lignende.

Der er også både indgang til mini-jack-stik og en USB-port på Beoplay A1.

Den enkle og meget moderne læderstrop gør det desuden muligt at have højtaleren hængende i bæltet eller i tasken - eller 1000 andre steder.

Læs mere her på BO BEDRE om B&O's anden bluetooth højtaler Beoplay A2, der også er designet af Cecilie Manz.

Og så var der det med prisen...
© B&O

Prisen for B&O produkter har aldrig ligget i den billige ende af skalaen. Det er heller ikke tilfældet med Beoplay A1. Den vejledende udsalgspris på det danske marked er 2000 kroner minus 1 krone.

Den høje pris har dog altid været et adelsmærke for B&O. Den har været noget, der har borget for kvaliteten.

Der skulle derfor nok være gode chancer for, at næste gang du on-the-fly hører en tjekket lyd, du ikke kan stedsbestemme den, så er det Beoplay A1, der er på spil. Sandsynligheden er særlig stor, hvis der også ligger en stor smuk ishockey puck et sted i nærheden.

Læs mere om Beoplay A1 hos B&O her.

Læs anmeldelse af Beoplay A1 på wired.com her.