© HiFi Klubben

Guide: Fyld dit hjem med indbygget lyd

Lyden i dit hjem påvirker dit liv og atmosfæren i din bolig. Vi har lavet en guide til, hvordan du med indbyggede højtalere kan nyde den skønneste lyd i alle hjemmets rum og pakke de store, firkantede højtalere væk.

Musik hører til i ethvert hjem og bringer minder frem fra gode stunder; den runde fødselsdag, søndag morgen og familiekomsammen. Derfor skal det også lyde godt og se stilfuldt ud. Vi bringer her en guide til, hvordan du med indbyggede højtalere sparer plads i dit hjem og får den mest diskrete løsning, du kan forestille dig.

Byg lyden ind i loftet

Der findes flere måder, hvorpå du kan få indbygget lyd i dit hjem, så det er med at finde den, der passer bedst til dig og dit hjem.

Langt de fleste indbyggede højtalere bliver bygget ind i loftet. På den måde sidder de helt uden for dit normale synsfelt, og hverken du eller dine gæster vil bemærke dem. Samtidig skal du ikke tænke dem ind i din indretning – den ’usynlige lyd’ giver dig helt frie hænder til at indrette dit hjem og skabe den rigtige stemning.

Indbygget lyd er ikke kun relevant, hvis du står over for at skulle bygge nyt. Det kan også bygges ind i eksisterende boliger på en nem og enkel måde.

Guide: Sådan fylder du dit hjem med lyd og liv

Du kan bygge lyd ind i alle hjemmets rum. Hvis du skal til at renovere eller bygge nyt, er det selvfølgeligt smart at tænke lyd ind i planen, så du kan få bygget højtalerne ind i loftet helt fra start. Læs her, hvad du skal tænke over, når du fylder hjemmets enkelte rum med indbygget lyd.

Lad lyden fylde i køkken-alrummet

I mange hjem er køkken-alrummet det rum, man bruger mest, og derfor er det også her, mange vælger at installere indbyggede højtalere. Det giver en god stemning til rummet, når morgenradio, baggrundsmusik eller en god podcast får lov til at fylde rummet, mens man laver mad og hygger sig sammen. Hvis du går og drømmer om at få indbyggede højtalere i dit køkken-alrum, er det vigtigt, at du som det første finder ud af, hvordan du bruger køkkenet i det daglige, og hvad højtalerne skal levere. Skal de spille baggrundsmusik eller kunne komme op på de helt høje decibel? Det har nemlig stor betydning for valget af højtalere.

© HiFi Klubben

Skab store filmoplevelser i stuen

Stuen er ofte hjemmets hjerte. Det er her, hvor man slapper af og sætter en travlt hverdag på pause med en god film. Her spiller lyd en stor rolle, og det behøver bestemt ikke at være på den ’gammeldags’ facon med flere små højtalere placeret rundt omkring. I dag kan du få bygget din surroundsound ind i væggen, så du får en film- eller serieoplevelse helt i top og følelsen af at sidde i en hjemmebiograf.

© HiFi Klubben

Skru op i badeværelset

Hvis du godt kan lide lækker baggrundsmusik, når du tager et bad, kan det være en idé at få installeret indbygget lyd på badeværelset. Badeværelset er ofte et mindre rum, hvor akustikken er relativ hård. Derfor er det vigtigt, at du vælger nogle højtalere, der passer til rummet og ikke runger.

© HiFi Klubben