© depositphotos

Find det bedste internet til dit nye hjem

Du skal flytte i en ny ejerbolig eller lejebolig i den nærmeste fremtid og er gået på udkig efter det bedste internet til dit nye hjem. I guiden får du hjælp til at træffe det svære valg.

Du skal tage hånd om rigtig mange ting i forbindelse med en flytning. En af de ting du skal tage stilling til og tage hånd om er valg af internet. Du kan muligvis beholde din nuværende bredbåndsløsning, hvis blot du tager din router med dig, men det er ikke altid den bedste løsning. Du kan her læse meget mere om, hvad du skal tage højde for, når du skal vælge bredbånd til hjemmet.

Hvilke typer af bredbånd kan jeg få på min adresse?

Det første du skal gøre er at undersøge, hvilke typer af bredbånd du kan få på din adresse. De fleste kan få ADSL og COAX bredbånd, men det er langt fra alle, der kan få fibernet. Har du derfor et ønske om at få fibernet i dit nye hjem, så bør du undersøge, om det overhovedet er en mulighed, inden du går ud og afsøger markedet.
Du kan hurtigt finde svar på, om du kan få fibernet ved at lave en adressesøgning på en internetudbyders hjemmeside. Ved en sådan søgning vil du både blive introduceret for, hvilket internet du kan få og til hvilken pris. Din geografiske placering har også betydning for, hvor hurtigt internet du kan få. Netop derfor bliver du bedt om at indtaste din adresse.

Valg af internetudbyder

Du bør nu være bekendt med, hvilke typer af bredbånd du kan få på din adresse, og du har sandsynligvis allerede bestemt dig for, hvilken bredbåndstype du ønsker.
Med dette på plads kan du gå i gang med at sammenligne de forskellige internetudbydere på kryds og tværs. Din opgave er at finde den udbyder af internet, der med deres produkter og service matcher dine ønsker, behov og forventninger bedst muligt.

Du bør undersøge følgende om de forskellige udbydere:

  • Hvilke typer af bredbånd tilbyder de?
  • Hvilke hastigheder tilbyder de?
  • Yder de hastighedsgaranti?
  • Er deres priser konkurrencedygtige?
  • Hvordan er deres kundetilfredshed? (få et indtryk af dette ved at søge efter anmeldelser på Google og Trustpilot)

Valg af internethastighed

Du bør nu vide, hvilken type af bredbånd du vil have, og hvilken udbyder der skal levere internet til din husstand. Det sidste du nu skal tage stilling til er, hvilken internethastighed du vil have. Skal det være 100, 500 eller 1.000 Mbit? Eller noget helt fjerde? Husk, at der kan være stor forskel på upload- og downloadhastigheden, medmindre du vælger fibernet.

Tag stilling til følgende i dit valg af internethastighed:

  • Hvor mange internetbrugere er der i hjemmet?
  • Hvad skal internettet bruges til? (gaming, streaming eller noget helt tredje)

Jo flere enheder der skal være koblet til internettet ad gangen, og jo mere krævende aktiviteter såsom streaming og gaming det skal bruges til, desto højere en internethastighed skal der til.

Vær opmærksom på bindingsperioden og gebyrer

En lille afsluttende note er, at det er en god idé at være opmærksom på både bindingsperioden og eventuelle gebyrer ved bestilling af bredbånd til hjemmet. Du kan få en bredbåndsløsning uden binding, men der findes også bredbåndsløsninger med en bindingsperiode på helt op til seks måneder. Hvad angår gebyrer, så kan der være gebyrer til oprettelse, betaling, flytning m.v.