12 måder Google Home kan gøre dit liv nemmere på

Nu taler Google Home dansk. Vi har samlet nogle argumenter for, hvorfor du skal lade den flytte ind hos dig.

Google Home Mini
© Google Home
Google Home
© Google Home

Gør hverdagen nemmere og sjovere

Nu kan du købe Google Home og Home Mini i Danmark og få dig en snak med den - på dansk.

De to stemmestyrede højtalere er de første på det danske marked, der taler dansk.

– I bund og grund er det jo mere naturligt at tale end at trykke på diverse skærme hele tiden. Google Home har en lang række funktioner, som kan gøre hverdagen og rutinerne i hjemmet lidt nemmere - og sjovere - ved brug af stemmen, siger Google kommunikationschef i Danmark, Jesper Vangkilde, i en pressemeddelelse.

Går du i overvejelserne om, hvorvidt en Google Home skal flytte ind hjemme hos dig? Så får du her 12 inputs til, hvordan den stemmestyrede gadget kan gøre dit liv nemmere.

Google Home
© Google Home

12 ting du kan gøre med Google Home

Godt igang med dagen

Google Home har et morgenprogram, du kan tilpasse som du vil. Her kan du starte dagen med DRs seneste radioavis, en morgen-spilleliste og en vejrudsigt. Hvis det er dét, der får dig godt igang.

Snooze

Men inden du kommer så langt, skal du jo vækkes - og her kan Google Home også hjælpe. Og i stedet for at lede efter snooze-knappen på telefonen eller vækkeuret, kan du bare fortælle Google, hvor længe du vil snooze.

Hvad er der på programmet?

Google Home kan også læse dit program for dagen op for dig. Og du skal ikke være bekymret for, at din partner eller børn kan smugkigge i din kalender, Google Home kan nemlig via Voice Match genkende din stemme og fortæller kun dig, hvad der står i DIN kalender.

Gå glad i bad

Du står i badet og nynner din favoritsang. Med et “Hey Google, spil (indsæt favoritsang og kunstner)” kan du nu sætte sangen på, uden at løfte en finger.

Også - men ikke kun - en højtaler

Faktisk er Google Home en ret hæderlig højtaler, så selv hvis du ikke vil bruge den til andet, er den stadig et okay køb til prisen. Google Home afspiller musik via wifi, som giver en del bedre lydoplevelse end musik, der afspilles via Bluetooth.

Hvad er det nu for en sang?

Hører du radio eller en playliste du ikke kender, kan du blot spørge Google Home, hvad det er for en sang, der spiller. Ligesom vi kender det fra Shazam, kan du få sangens titel og kunstner oplyst.

Hold dig opdateret

Google Home kan også læse nyhederne op for dig. Lige pt. er der adgang til nyheder fra DR Radioavisen, Radio 24syv Nyheder, Radio Information og Altinget (Ajour, Parlamentet og Special).

Sæt støvsugeren igang

Har svigermor lige meldt sin ankomst til aftensmad, mens I er på arbejde? Ingen panik, du kan via din telefon sætte robotstøvsugeren igang, selvom du er langt væk hjemmefra, så der er rent og pænt, når du kommer hjem.

Hvem er det der banker?

Med Googles Nest ringklokke, kan du se video af hoveddøren og dermed, hvem der står derude, også selvom du ikke er hjemme. Du kan endda via Nest tale til dine gæster og for eksempel fortælle dem, at du ikke er hjemme endnu.

Hvor f* er min telefon?

Kommer du også ofte til at forlægge din mobil, så du styrter rundt og roder hytten igennem, når du skal ud ad døren? Hvis du har en Android-telefon kan du be’ Google Home om at ringe til din telefon og finde den det usandsynlige sted, du har lagt den.

Husk!

“Åh jeg skal huske, når jeg kommer hjem, at…” I stedet for blot at lave en mental postit, kan du til din telefon sige den besked, du gerne vil give dit fremtidige jeg, så bliver den afspillet, når du kommer ind ad døren derhjemme. En anden mulighed er også at bruge stemmekommandoer til at skrive ting på indkøbslisten, hvad end det er mens du er på farten, eller når du står foran køleskabet.

“Jeg er hjemme om 20 minutter”

På samme måde kan du indtale en besked, der bliver afspillet med det samme derhjemme. På den måde kan du give en besked til din partner, dine børn, din hund eller din guldfisk. Beskeden bliver afspillet på alle enheder i hjemmet samtidig.

Sådan får du fingrene i Google Home

Google Home koster 1.149,00 kr., mens du kan erhverve Google Home Mini for 449,00 kr. Google Home fås i hvid, mens Google Home Mini fås i lysegrå, mørkegrå og rød.
De officielle danske forhandlere er Googles egen webbutik Google Store og Elgiganten.

Google Home Mini
© Google Home