Vipp fejrer 80års fødselsdag med en limited edition

Hvis du er hurtig, kan du få fingrene i en pedalspand med et helt særligt motiv.

Den franske kunstner Vahram Muratyan har lavet en Vipp pedalspand med illustration der hylder København
© Vipp

Fødselsdags-design

I år fylder den danske designvirksomhed Vipp 80 år. Det fejres med en limited edition-version af den ikoniske pedalspand, hvor den franske kunstner Vahram Muratyan folder sin fortolkning af København ud.

Vahram Muratyan er kendt for sine ikoniske by-silhuetter og har til Vipp lavet en tidløs fortolkning af Københavns byliv med de genkendelige grønne tårne, cyklister, et farverigt Nyhavn og Tivoli.

– Normalt arbejder jeg i 2D, men med et rundt kanvas vil jeg illustrere dagligdagens karrusel gennem en festlig fortælling, der rulles ud i smukke København – en by der er meget mere farverig end min hjemby, Paris, siger Vahram Muratyan.

Vipp 80 års jubilæumsspand
© Vipp

En franskmand hylder København

Med den farverige jubilærumsudgave vil Vipp fejre sine danske rødder.

Vipp har nemlig, på trods af internationalt vokseværk, stadig sit hovedsæde i København.

– Selvom spanden har 80 år på bagen, er den næsten identisk med den første udgave, som min morfar, Holger Nielsen, lavede til mormors frisørsalon i 1939. Det var en gave. Aldrig en forretningsidé. Men rygtet spredte sig, fortæller Kasper Egelund, Direktør og 3. generations Vipp-ejer.

I de næste 50 år forblev spanden et objekt i danske klinikker, men efter Holgers datter, Jette Egelund, og hendes to børn overtog virksomheden i slut 90erne, har spanden krydset utallige landegrænser og dørtærsklen til de private hjem.

Jubilærumsudgaven med Vahram Muratyans print kommer på en spand på 14 liter, som fås i Vipp Concept Store i København, hos udvalgte forhandlere og på vipp.com fra april.

Den koster 2.899 kr.