Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vipp fejrer 80års fødselsdag med en limited edition

Hvis du er hurtig, kan du få fingrene i en pedalspand med et helt særligt motiv.

Den franske kunstner Vahram Muratyan har lavet en Vipp pedalspand med illustration der hylder København

© Vipp

Fødselsdags-design

I år fylder den danske designvirksomhed Vipp 80 år. Det fejres med en limited edition-version af den ikoniske pedalspand, hvor den franske kunstner Vahram Muratyan folder sin fortolkning af København ud.

Vahram Muratyan er kendt for sine ikoniske by-silhuetter og har til Vipp lavet en tidløs fortolkning af Københavns byliv med de genkendelige grønne tårne, cyklister, et farverigt Nyhavn og Tivoli.

– Normalt arbejder jeg i 2D, men med et rundt kanvas vil jeg illustrere dagligdagens karrusel gennem en festlig fortælling, der rulles ud i smukke København – en by der er meget mere farverig end min hjemby, Paris, siger Vahram Muratyan.

Vipp 80 års jubilæumsspand

© Vipp

En franskmand hylder København

Med den farverige jubilærumsudgave vil Vipp fejre sine danske rødder.

Vipp har nemlig, på trods af internationalt vokseværk, stadig sit hovedsæde i København.

– Selvom spanden har 80 år på bagen, er den næsten identisk med den første udgave, som min morfar, Holger Nielsen, lavede til mormors frisørsalon i 1939. Det var en gave. Aldrig en forretningsidé. Men rygtet spredte sig, fortæller Kasper Egelund, Direktør og 3. generations Vipp-ejer.

I de næste 50 år forblev spanden et objekt i danske klinikker, men efter Holgers datter, Jette Egelund, og hendes to børn overtog virksomheden i slut 90erne, har spanden krydset utallige landegrænser og dørtærsklen til de private hjem.

Jubilærumsudgaven med Vahram Muratyans print kommer på en spand på 14 liter, som fås i Vipp Concept Store i København, hos udvalgte forhandlere og på vipp.com fra april.

Den koster 2.899 kr.

Håndplukket til dig