Vinderen af Wegner-prisen 2020

Med en kombination af skandinaviske og japanske traditioner for design og håndværk, blev Rasmus Fenhann overrakt Wegner-prisen af Japans ambassadør i Danmark, Manabu Miyagawa.

© Fenhann furniture

Design der udstråler kvalitet og kultur

Hvert år bliver en designer overrakt Wegner-prisen.

Prisen går til en designer, der har bidraget til den nordiske designudvikling og/eller til en person eller institution, der har bidraget til at udbrede kendskabet til Wegners virke og betydning.

I år gik prisen til danske, Rasmus Fenhann. Og det forstår vi godt! Fenhanns design udstråler kvalitet og kultur, og det er tydeligt at se, at han har kombineret skandinaviske og japanske traditioner.

© Fenhann furniture
© Fenhann furniture

Japanske tendenser

Rasmus Fennhan har været på to længerevarende studieophold hos en møbelsnedker i Japan, som har resulteret i hans design-DNA.

– Jeg er meget stolt af at modtage Wegner-prisen, og jeg ser det som en anerkendelse af det arbejde og de mange timer, jeg gennem årene har lagt i at skabe et udtryk, der er mit eget. Jeg er samtidig meget glad for, at prisen overrækkes af den japanske ambassadør, fordi jeg har et helt særligt forhold til Japan, hvilket afspejler sig i mine møbler, siger Rasmus Fenhann.

Med sin Finn Juhl-pris, som Fenhann modtog i 2016 og sin Wegner-pris, er han nu modtager af to af de vigtigste priser for design og håndværk i Danmark.

Møblerne forhandles eksklusivt af Fenhann Furniture.

© Fenhann furniture
© Fenhann furniture