© Nude

Smukt nyt fra nøgne tyrkere

Jagten efter et køligt sted at slappe af på møbelmessen i Milano gav BO BEDREs nyhedsredaktør en skøn overraskelse fra Tyrkiet.

Milano 2016: "Mødet med Nudes fine ting gav mig ny energi"

Måske er det mig, der har fordomme. Men indtil for nylig var kombinationen af Tyrkiet og moderne design ikke noget, jeg rigtig kunne få til at stemme. Sådan er det heldigvis ikke længere. Tyrkisk design er på vej frem, hvilket mange, der har besøgt Istanbul for nylig, vil kunne skrive under på.

I forbindelse med årets internationale møbelmesse i Milano fik jeg endnu engang sat en tyk streg under, at man sagtens kan sætte lighedstegn mellem Tyrkiet og fedt design. Det skete i et lille showroom bag Stazione Centrale i Milano, hvor brandet Nude viste deres nyeste design frem.

Jeg var egentlig på vej for at se noget helt andet, da jeg faldt over Nude. Eller for at være helt ærlig - jeg ledte efter et sted at få en kop espresso, noget vand og ikke mindst et sted at sidde ned. For man går meget hernede i Milano, og her er virkelig varmt. 25 grader i dag, og det er ikke noget, jeg skriver bare for at du skal blive misundelig. Eller jo, det er det faktisk, men det er ikke fordi jeg vil have, at du skal have ondt af mig. Jeg konstaterer bare, at klokken var 13, og jeg havde allerede gået 10.456 skridt.

Men mødet med Nudes virkelig fine ting, gav mig ny energi, og det er først nu, en time senere, at jeg har løsrevet mig og fundet frem til en café, for at skrive disse ord.

Måske er det forkert at kalde Nude for tyrkisk design, for de fleste produkter er faktisk designet af internationale topnavne som Inga Sempé, Tomas Kral og Ron Arad, samt lidt mindre kendte, men stadig internationale navne, som Mikka Laakkonen og Markku Salo.

Men sådan er designverdenen i dag - dansk design er også ofte designet af udlændinge, men det er altså stadig danske brands, der producerer det og sætter designprocessen i gang. Det samme gælder naturligvis, når det er et tyrkisk brand.